Guardiola diu…

Avui el Guardiola ha dit en la roda de premsa que passi el que passi d’aquí a final de temporada no canviarà ni un centímetre l’opinió que té d’aquest equip (3h24m d’aquest fitxer). I també ha dit que no sap si guanyarem algun títol o cap.

Ho vull comparar amb el que deia en altres temporades que era alguna cosa així com que el que havien fet durant tota la temporada no serviria de res si al final no aconseguien un títol.

Entenc que això últim ho deia per mantenir la pressió per tal de seguir treballant sense relaxar-nos.

I entenc que el que diu avui és per tal de treure pressió a l’equip. I donar-los confiança i tranquilitat.

El que m’interessa (i per això ho poso al blog) és que les dues coses són veritat. I que en aquesta vida de veritats n’hi ha moltes (no parlo de relativisme), i que el tema interessant és en saber quines veritats serveixen d’alguna cosa.

I per això el Guardiola se’l valora tant i se l’escolta tanta gent. Encara que també diria que últimament els missatges de Guardiola ja no arriben tant per la seva subtilesa i que la gent tira milles i es queda amb que l’equip segueix endavant.

Em sembla que fa unes setmanes el Guardiola després de guanyar per golejada va i diu que jugant així no guanyaran al Madrid.

Observeu en tot això la mar de missatges que envia, en cada moment triant el que toca. I es podria dir que aquest home ens aixeca la camisa, però no ho diem perquè el que fa ho fa amb honestedat (aixecar la camisa és, en principi, un acte deshonest).

O sigui, el problema no és mentir, el problema no és maquillar la realitat, el problema no és que els diaris tots siguin uns venuts. No sé si ho veieu, però el quit de la qüestió és un altre.

Tornant al tema. La virtut d’això que fa el Guardiola és que la gent després digui “oh, és que diu tot de coses obvies, les diu molt ben dites, però vaja, no diu res de nou, és tot molt normal”.

I ara, si em permeteu, aquest seria el motiu de perquè a les nostres universitats hi ha una gent molt estranya encara llegint un tal Plató/Socrates que deien coses com saber és recordar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *