què té bo Carretero

Segueix d’aquí.

La meva explicació actual de perquè Reagrupament no ha funcionat a les eleccions és que el poble no ha entès, no creu, que estiguem en una situació d’emergència nacional (per dir-ho d’alguna manera), i que les intencions de reagrupar-se per ser independents era un missatge pels independentistes de tota la vida.

I davant d’això, hem enfocat els vots a CiU que són bona gent i ens defensaran.

La forma més universal per escollir a qui votes és mirar què ha fet en el passat (és una bona forma d’escollir restaurant també). I a mi em sembla que el Carretero, malgrat el seu caràcter, l’ha encertat en moltes coses.

I entenc que també l’ha encertat en el programa polític que volia fer, però que no l’ha votat ni Déu. És allò que diuen que una cosa és saber què s’ha de fer, i l’altre fer-ho. I és allò també de “confundir valor i precio”.

Jo entenc que l’ha encertat perquè ja va deixar de ser conseller de la Generalitat per dir que l’Estatut amb el Zapatero era una presa de pèl. I després ho hem vist. També va veure clar que el segon tripartit no era una bona decisió, i també ho hem vist.

I aquesta idea de buscar parlamentaris que no siguin independentistes en la intimitat, també acabarà tirant endavant. (Ja veurem com ho farem).

Així com un dels motius de la creació de Reagrupament era que no hi havia cap diputat al parlament que volgués la independència, crec que veurem com es van destriant. Per ara anem veient com a CiU es van obrint al tema.

I crec que la caiguda fulminant del PSC rau en això. Ja veurem com basteixen un projecte polític amb bilingüisme català/espanyol quan a cada pas els españols diuen que no. I la pugna “sector catalanista” és la pugna d’una gent que diu que no a España. A veure si guanyen, i a veure què proposen fer. Perquè el problema existeix, i la independència també.

Els de Ciutadanos jo els veig com el mateix esperit català reconvertit en queixar-se a Catalunya de Catalunya. Tota una innovació perquè la tradició era dels catalans queixant-nos d’España. Potser ells són la prova que Catalunya torna a tenir potència política.

Els únics que presenten oposició política són els del PP. Aquests ho tenen clar. I com més clar ho tinguin ells, més ho tindrem nosaltres. Si sabem escollir bons representants polítics.

One thought on “què té bo Carretero

  1. Pingback: nunca nueve » pocs reagrupats, poca solidaritat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *