Poorly Made in China (o com es fabrica a Xina)

A l’aeroport de Hong Kong em vaig comprar un llibre (bé, dos). Un llibre que em va ajudar a suportar les dues hores de cua que la inseguretat israeliana em va fer passar (i mentrestant pensava que la crucificació de Jesucrist deuria ser més o menys així).

El llibre es diu “Poorly Made in China”. I si busqueu molt atentament en aquesta pàgina el trobareu a punt per baixar. 😮

IMG_9859

Jo el vaig comprar per més de 20 eur (a euro la pàgina). Però clar, és un llibre imprès als USA… Clar que a la pàgina 21 explica com un amic seu volia fer no sé què i els americans li cobraven 65000 i els xinesos li van fer per 4500. No sé si el seu editor es va llegir el llibre abans de publicar-lo… 🙄

Abans de posar-se a llegir (sé que us costa), mireu-vos aquesta entrevista a l’escriptor (que per cert és jueu). Curiosament a l’entrevista és una mica aturadet però el llibre trobo que està molt ben escrit i l’estil i el relat et fa seguir el fil molt de prop.

En qualsevol cas, queda hiper-recomanat perquè, catalans i catalanes, algun dia us trobareu un xinès i no sabreu entendre quins jocs de mans us està fent.

Explica, per exemple, que si Xina és la fàbrica del món no és perquè siguin més barats i quan apugin els salaris anirem a fabricar a un altre lloc i ja està. El que ha fet Xina els fabricants xinesos és modelar el sistema i fabricar a Xina és tan convenient que veuràs com tu mateix et menjaràs els problemes que ells han fet. Pàgina 62.

3 thoughts on “Poorly Made in China (o com es fabrica a Xina)

  1. Pingback: nunca nueve » comprant oriental, episodi III

  2. Pingback: nunca nueve » ZTE Blade vs BD Cervantes 2. Operació: Llegim Llibres

  3. Pingback: prohibir i obligar per sistema | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *