L’Hereu és imbècil, part CXV: més carrers, menys aparcaments

Tinc dues opcions: o em dono pressa a posar totes les imbecilitats acumulades o ho deixo estar perquè la feina ja ha estat feta (i li queden pocs dies a l’homenet).

De fet és una llàstima, perquè l’home es pensa que ho ha fet bé. I que treballa molt i la de coses bones que ha fet.

Ho vaig llegir en una entrevista que ell n’està molt content. I es compara amb el de Madrid i l’hiperbòlic deute que centralitza.

Però el tema és que l’Hereu no ha entès que està fent política i no és gestió el que volem els barcelonins. Com diu el Bohigas, més paraules i menys fets. També ho diu el Pujol a l’entrevista de diumenge passat al diari Ara.

Però centrem-nos en el tema d’avui. Que és polièdric. (li agrada la geometria)

Resulta que en els plans urbanístics dels primers socialistes que habitaven Barcelona van posar un carrer allà on fins ara hi havia cases. No discutiré la conveniència del carrer. Pensat pels cotxes té tot el sentit. Tota aquesta gent que viu a la zona alta i General Mitre els ajuda a anar a la torre: es trobaven amb un problema i a dalt d’una muntanya quan el general es desmilitaritzava.

I així va néixer aquest carrer que els havia d’ajudar a trobar la Meridiana (i que mor en la magnífica Plaça Maragall):

IMG_9989

El primer obstacle que li veig és: a qui se li ha acudit fer dos carrils bici en aquest carrer? Agafeu un mapa i veureu que la via de comunicació de la zona es diu Passeig Maragall i precisament el que fa és *evitar* la muntanya. Segles de saviesa acumulada van fer el Passeig Maragall. Doncs ara el post-socialisme ha fet un carril bici perquè els ciclistes vagin allà on no ha volgut anar mai ningú: a dalt de la muntanya.

El problema és que l’Hereu no sap que els carrils bici són per gent que fa servir la bicicleta com a mitjà de transport i no per anar a la carretera de les aigües. Quin desastre.

I a més, si no hi he vist mai un ciclista, imagineu-vos si puja pel carrer i a tres pams té els cotxes que encara no s’han adonat que ja no estan a General Mitre. I ells van de baixada. Això és un “matins.no” com una casa de pagès.

Següent punt.

A la mateixa vegada que han fet el carrer, ja que tenien els paletes i les rajoles, s’han posat a arrodonir cantonades. Perquè aquest Cerdà no en tenia puta idea.

IMG_0047

Eh que maco? Quines places d’aparcament de motos més ben fetes. I amb quina elegància ha pujat el cotxe a la vorera. Impecable.

IMG_0046

O aquesta furgoneta, posada en el poc espai que han deixat de carrer. Però que ben aparcada la moto sobre la vorera oi?

IMG_0037

O aquest camió. Això si que és saber aparcar. Com veieu l’espai de les noves voreres és tan útil que només hi falta una zona infantil.

IMG_0049

Aquesta foto és perquè vegeu com n’és de gran l’espai de la vorera. I digueu-me tiquis-miquis, però també m’emprenyen les pujades i baixades que hi ha. La rampa puja per després veure com la vorera baixa, i la vorera a tocar de l’edifici torna a pujar. Tan bé que caminàvem abans que l’Hereu “ho arreglés”. 👿

IMG_0048

Aquesta és una cantonada que ha sobreviscut a l’atac dels paletes circulars. Per Déu, que útil, que ben fet i que pràctic. HI HA UNA FURGONETA I NO MOLESTA.

Mireu l’anterior foto i repetiu: L’Hereu és imbècil.

Sembla mentida. És la cosa més estúpida des que l’Hereu va descobrir l’Autocad.

Deixeu-me dir que totes les fotos són del mateix dia, dilluns 24.

Amplien les voreres perquè la gent hi pugui caminar en perjudici dels cotxes aparcats, i després tiren edificis per fer carrers perquè hi passin cotxes.

Torneu a llegir l’anterior frase. És que és brutal. Aquest home, el dia que s’adoni del que ha fet… (com a mínim que demani perdó)

8 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part CXV: més carrers, menys aparcaments

 1. El carrer és el que en queda del projecte original de la Ronda del Mig (PGM-76), que fou recuperat pel Clos aprofitant el carrer d’Olesa i l’ampliació de Garcilaso. I perquè? Doncs per que comunica la zona de Sarrià, Sant Gervasi i Gràcia amb la nova estació de la Sagrera.

 2. Així doncs està previst que baixin de Sarrià en bicicleta i parin a fer un refrigeri a les noves cantonades rodones. 😆

  i gràcies per la informació. 🙂

 3. Realment, aquest carril bici i la zona d’aparcament hauria de desaparèixer i deixar 2 carrils per sentit. En definitiva aquest carrer és la continuació lògica de la Ronda del Mig i no allò que van fer amb Ramon Albó (estupidesa màxima fer perdre un dels sentits de la ronda allà).

 4. Ja m’agraden els xaflans arrodonits, els angles son perillosos en varis aspectes. I carrils bici, quants més millors, allà on sia, no us sembla!?

  I si, el tonto de l’Hereu, realment com dius, s’ha oblidat de fer política i ses pífies seran recordades ad eternum, tot i que ell sembla més cofoi que un gos amb el seu os!

 5. El carril bici que es véu a la foto, és MOLT estret. El cantó dret (de baixada) aprofita part de l’espai de rajola clara, que és una mica com fer “trampes”, no?

  Jo sóc partidari que el carrers “de baixada” no cal carril bici, i menys “segregat” doncs és molt perillós.
  Si estàs baixant ràpid (es el que tenen les baixades), i et trobes al típic cotxe aparcat dels de “essólounmomento”, intentes sortir del carril fent punteria entre els putos plàstics del terra, mentres mires enrera que no vingui ningú,… pataplof!!
  És molt perillós segregar en baixada. Jo mai ho faig servir.

  D’altre banda fer aquest carril de pujada és una mica com estar penjat en mig d’un merder. Suposo que ja hi conten que NINGÚ fa servir aquest carril bici, i mai no coincideixen dues bicicletes en el mateix espai.
  El dia que BCN es circuli com a Copenhagen aquest carrils s’hauran de destruir (en secret i vergonya). És un carril per complir expedient…
  Adjunto vídeo (a l’atzar) de com es circula a Copenhagen:
  http://www.youtube.com/user/16nine#p/u/23/UDs83Ud6Zss
  Apa.

 6. Marià, “Carrils bici, quants més millor…” si estan fen fets.

  Si em serveixen per alguna cosa hi circulo.
  Sinó em serveixen, no hi circulo.
  Ben senzill.

  Jo visc a Sant Cugat, i el criteri (secret) que fa servir l’Ajuntament per fer carrils bici és: “un lloc on els meus fills (de 2 a 10 anys) aprenguin a anar en bicicleta de muntanya (amb suspensió), en un cap de setmana de sol”.

  Jo demano que el criteri sigui “un lloc per fer desplaçaments diaris en qualsevol bicicleta (faci fred, de nit, plogui, etc.)”.

  I així ens va…

  Tampoc cal omplir tot BCN de carrils bici. Millor domesticar als cotxes i als carrers.

  Penso jo.
  🙂

 7. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part CXXIV: bicicleta al Passeig Maragall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *