de relativismes i demagògies

Si no teniu res per llegir. Aquí van uns enllaços per tenir-vos entretinguts i lligant caps durant una estona.

El tema arranca amb un americà que, parlant d’un que va matar a uns altres a Arizona, dóna la culpa els extremistes de la Palin.

Llavors tenim al Salvador Cardús que ens explica que hi ha gent que busca explicacions per guanyar diners, perquè són morbosos. Tot en un article molt llarg d’aquests escrits per dir-te “jo sóc intelectual i sé coses que tu no saps”. Collons, aquest és el missatge que ataca la Palin! 😯 Mort a les elits!

De la dificultat d’un “no ho sé”

Però en el fons la posició d’aquest home és relativista. I defensa un “no ho sé” que t’està dient “jo si que sé”.

No és una posició d’ignorància per adonar-te que allò que sabies és estúpid, és una posició per estar-te assegut a la cadira perquè si no surten pirats matant per la Palin, sortiran per un videojoc.

(jo no sé res eh) però diria que és una posició postmoderna de l’estil “ja no podem aspirar a fer les coses ben fetes perquè ja no sabem com es fa, anem a veure si la resta compren la idea i com a mínim puc fer un bon article”.

Llibertat: Demagògia universal

Aquí és on he trobat l’article. I el següent enllaç és el meu comentari que hi he posat:

Jo no em crec que aquestes coses passin sempre i per no sé què de la naturalesa. Jo crec que si que hi ha un component cultural i de societat.

Sabeu què és el que més m’ha emprenyat de l’article del Salvador Cardús? Això:

Escrivia el sociòleg nord-americà Erving Goffman que “tolerem allò que no està explicat, però no allò inexplicable”. L’observació és més subtil que no pot semblar a primera vista.

Per favor, give me a break entre coses no explicades i inexplicables. Ja en vaig tenir prou amb Lost. 😡

I a més que són més subtils que la primera vista. Senyor, no cal que m’expliqui coses que no s’entenen! No li donaré la raó encara que em digui que el que diu costa molt d’entendre.

És més, si la gent* no tolera l’inexplicable, com és que ningú s’està gratant el cap en saber què cony han fet els socialistes (catalans)?

La Tura ja ho sabem què està fent (està intentant que no s’enfonsi tot). Però Iceta, Zaragoza, Montilla i altres Chacóns del montón, com resten inmòbils mentre se’ls enfonsa el xiringuito que els alimenta?

Només hi ha una explicació: S’han llegit algun article del Salvador Cardús i han arribat a la conclusió que no s’hi pot fer res. 😆

* Perquè per un bon intelectual només “tothom” és un bon subjecte. I a més, el bon intelectual cita a algú altre perquè la seva persona no es vegi compromesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *