L’Hereu és imbècil, part CXIV: merda de plaça

Els barcelonins… ai els barcelonins. Quan anem a una “zona verda”… Ai quan anem a una zona verda. Mireu què ens trobem:

IMG_7282 - IMG_7283 (2 fotos en CL)

Això abans era una plaça. El que es coneix per plaça. Ara és un pàrquing soterrat que sempre té places de pàrquing en lloguer. En lloguer perquè és “públic” (és a dir, privat de l’Ajuntament) i per tant ni es compra ni es ven, tot és del partit.

En qualsevol cas, mireu quina merda de merdes ens trobem quan els barcelonins anem a una plaça.

A l’esquerre tenim l’entrada al pàrquing, no es poden fer més discretes, oi? I s’han de posar al mig, oi? Darrera del barracó del pàrquing hi ha una zona on hi pots estar. Hi ha tres bancs i un espai corb tort perquè no puguis caminar recte.

Que bonica que és la zona vallada amb gespa per dins, és com si estiguessis a la natura!

Veieu per on camina la gent? Justament allà han posat una font i tres arbres. O sigui, no es pot passar. També hi ha uns bancs perquè les mares vegin els fills a dins del fossat de barrots. Així quan passes no hi ha espai perquè està ple de gent. És perfecte.

Segurament els becaris de l’Ajuntament havien decidit que la gent aniria a caminar per darrera el barracó de vidre. Però no se sap perquè (la gent és molt rara) la gent camina -imagina’t- pel lloc més adient al seu destí. Molt curiós.

Més curiós és que han posat la zona infantil allà on la gent passava caminant abans que l’Ajuntament “renovés” la plaça. Aquesta gent que dissenyava places sense autocad no en sabien gens i tot ho feien del revés. Ara tot és més modern i més millor.

Darrera de la zona infantil tornem a veure una entrada per vianants que van al pàrquing, i l’han posat perquè ens vagi bé: al mig d’on passaries caminant. Veieu que fàcil és entrar al pàrquing? És perfecte.

No sé si ho aneu veient, però a la zona de l’esquerre no hi ha mai ni cristo. Bé, si que hi ha gent, els que no tenen espai allà on voldrien estar.

Els nens que volen jugar tampoc saben on coi fotre’s i normalment estan allà on jo estic fent la foto. Just on el terra fa baixada. Just on passa la gent caminant. Just en un espai triangular que per error van deixar net.

Quan els de l’Ajuntament fan una fira perquè els ciutadans vegem que fan coses per nosaltres, també es posen tots allà. Mira que era gran la plaça. En fi, és tan cutre que n’hi ha per cagar-s’hi.

Aquest és el recorregut que fem els vianants quan caminem per anar d’un costat de la plaça a l’altra (quelcom que els urbanistes no havien tingut en compte, sembla):

inutils maragall2

Hereu, per què no fas aquestes merdes a la Plaça Sant Jaume?

5 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part CXIV: merda de plaça

 1. aixo és la plaça maragall oi? quants cops l’han canviat ja? 😀

  A mi el que més m’agrada d’aquesta és la vegetació tant mediterrània que hi han posat. Idel pel nostre clima oi? 😉

 2. Jo uso molt aquesta plaça i estic d’acord només parcialment amb tu. La plaça és cutre, sí. El problema principal és que els que han fet el pàrking i els que han fet la plaça han anat cadascú al seu rotllo i que surti lo que surti. Això i que ha sigut un error posar-hi gespa i ara omplir la plaça de tanques com si importés més la gespa que que la plaça es pugui usar. En canvi el recorregut que marques en blau no és particularment incòmode: és incòmode però no perquè el recorregut sigui corbat (te’n faries creus si fessis gràfics així de carrers que aparentment van d’A a B i prou) sinó perquè després has de travessar 50 passos zebra per seguir baixant per Maragall, i tot i així es tolerable i en general te’ls pots saltar. Els recorreguts vertaderament incòmodes són altres, per exemple quan agafes el pas zebra del carrer Olesa i et trobes la boca del pàrking de cara, o quan baixes de Maragall i en comptes d’anar cap al sentit Llobregat com marques tu vas cap a l’altre sentit, perquè hi ha un punt amb una mena de col·lisió molt incòmoda entre els pals que eviten que els cotxes entrin a la plaça, la gespa (ara amb tanques) i l’entrada del pàrking.

  Sent justos la plaça té èxit pel que són les places de Barcelona: no és tan maca ni està ni de lluny tan ben pensada com Virrei Amat o Lesseps (una plaça que funciona de puta mare i que ara s’hauran de menjar els mocs els que tant la fotien a parir) i té grans xapusses però de vida en té… de fet no entenc això que dius de l’esquerra al principi, si no m’equivoco on dius que no hi ha mai ningú és on hi ha tots els bars de la plaça que quan fa bon temps treuen cadires, no?

  Crec que el punt més positiu de la plaça és com s’ha tapat el Pg. Maragall per dins: crec que se n’han sortit prou bé i el trànsit no fa nosa. També que així com està organitzada, circularment, podria ser que quan algun dia acabin el costat muntanya hi hagués una bona relació entre les dues meitats encara que hi hagi aquesta barrera vegetal al mig. I que és de les poques places on la zona de jocs infantils no és un càncer que l’ocupa de qualsevol manera, tot un rècord.

  En fi, jo quan vaig arribar aquí al barri la plaça era nova i en comparació amb les coses que es veien a Sants em va alegrar molt malgrat que el pàrking la faci grinyolar pels 4 costats (fins ara que l’han omplert de tanques de merda i ja no serveix per re.)

 3. dues coses:

  – a mi m’empipa que la corba que he de fer caminant, però això no és res amb el fet que no es pot passar. en el recurregut blau hi ha moments que si et trobes algú de cara tens tres pams per passar, i ja he dit que a l’esquerra tens els bancs i a la dreta la zona amb els infants i tu caminant pel mig com si estiguessis… bé, com si estiguessis en una plaça. Aquest recorregut està mal fet perquè no es pot passar. I com tu dius, els punts extra són els passos zebra del final. Francament, quina merda de ciutat.

  – això que dius de la zona de bars: és veritat que allà hi ha gent, jo dic que no hi ha ningú en aquest camí circular que a la foto queda tallat per l’entrada al parquing que es veu a l’esquerre. Que a més, tu ja ho has dit, hi ha la zona de bars, llavors un carrer, i després segueix amb bancs. I tot amanit amb mil pals perquè ja sabem com en són de perillosos els cotxes. I tots sabem també que ve que va tenir-los a tres pams de la terrassa del bar i dels bancs. Que en altres llocs passa, però aquí, si es pot evitar perquè fas el préssec?

 4. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part CXV: més carrers, menys aparcaments

 5. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és cosa del passat, part I: parcs com els d’abans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *