economia poc submergida a Macau i Hong Kong

A la globalització… quantes coses bones ens portarà el dia de Reis!

I que bé que vivim mentre ens discutim sobre els drets dels treballadors, encara que siguin controladors aeris. Que bé que vivim o que malament que vivim. Perquè clar, te’n vas a Macau i veus que una hamburguesa al McDonald’s val 1,5 eur. O que la carrera normal d’un taxi val 3 eur.

Que diferent seria Barcelona si el taxi valgués tres euros! Hauríem resolt els problemes de mobilitat tots de cop. No sé qui pagaria 2 eur per anar en metro. Tota aquesta gent del metro no hi cabria en taxis pels carrers? Doncs no sé com s’ho fan perquè a Macau la densitat de població és més alta, o m’ho sembla a mi perquè els edificis són molt més alts.

Que diferent seria Barcelona si pogués pagar 350 eur/mes per una maid (criada), que ens sona tan malament que li diem “dona de fer feines” i no la tenim 5 dies a la setmana. Enlloc d’això preferim fer debats a la tele parlant de si els homes ajuden prou en les tasques domèstiques. 🙄

Jo tinc la sensació que Catalunya és una mica com Cuba quan hi vaig anar fa 10 anys. Un cubà m’explicava que ells no tenen tants diners però l’Estat fa que hi hagi el que en deia “medicina de barrio”. L’home es va quedar sorprès quan li vaig dir que nosaltres quan teníem alguna cosa també anàvem a metge tan tranquils. Això em fa pensar que ell estava satisfet perquè tampoc havia vist com anaven les coses fora.

I clar, jo després de veure 4 Ferraris, 4 Lotus, piles de Porsches i Mercedes per Hong Kong, i el més curiós, aparcats pel carrer com si tal cosa, em pregunto: vols que ho estem fent bé?

Antigues colònies són potències.

Si us costa arribar a final de mes, penseu que aquí la gent li falta temps per arribar a final de mes. Per això van en taxi i tenen criades.

També m’ha fet pensar en Cuba el fet que a Catalunya hi ha gent que s’hi deixa la pell treballant, però no tenen la compensació econòmica que es mereixen. I també tenim els fanàtics de la igualtat, solidaritat, tolerància que fan d’això el seu modus vivendi.

I després tenim tota la gent apalancada que va tirant perquè tampoc troba cap motiu per anar al 100%.

O potser voldrien canviar les coses, però veuen que la medicina és gratis, l’educació també. És una merda com a Cuba, però tampoc sabem quin és el primer pas pel canvi. Potser si ocupem la seu de Banesto i fem una assemblea… 😕

I tenim els rics, que s’amaguen perquè els altres no els diguin que són mala gent i haurien de pagar més impostos. Curiosament ha mi m’ha estimulat a treballar més veure Ferraris pel carrer. Segurament no en tindré cap, però estàs veient alguna cosa bona que val diners.

IMG_7557 - Ferrari

És intrigant pensar que el conductor del Ferrari va disminuir molt la velocitat quan veia que jo preparava la càmera per fer-li una foto.

2 thoughts on “economia poc submergida a Macau i Hong Kong

 1. Ei,
  Macau és Xina, però no és Xina, no?
  Encara es parla portuguès?

  Un dels problemes que tenim aquí, és que molta gent es pensa que “treballar” és anar al 50%, per anar de tant en tant al 70% (estic estressat!!), i no donar mai el 100% doncs s’ho prendran com si fos habitual, compte!!
  I sinó, a la que portes uns anys, doncs que em fotin fora!!

  Així ens va…
  🙂

  Jo aquest estiu també he estat a la Xina.

 2. pel que em diuen aquí a Macau els xinesos no han parlat mai portuguès, però els portuguesos que hi són el segueixen parlant.

  ara posaré una cosa al bloc pensant en això de portugal i xina. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.