universitats, procediments i presó

Fa un temps vaig sentir un home que deia que a la presó no s’hi anava pel que havies fet sinó per com ho havies fet. Ei… no estava parlant de matar algú així o aixà, eh…

La sensació del que deia és la gent que fa ilegalitats no anava a la presó per fer-les sinó per la forma en que ho havia i ho feia.

En aquest tema podríem introduir això tan cristià del perdó. Per exemple algú pot votar socialista que si després se’n penedeix de cor, ja pot sortir de casa amb el cap ben alt normalitat. No anirà a la presó perquè vist l’error ha sabut canviar-lo.

I junt amb aquest tema, n’he descobert un altre: De què serveix anar a la universitat.

Serveix per entendre els procediments.

Perdó. Ho diré amb més solemnitat:

Anar a la universitat serveix per entendre els procediments.

O sigui que no consisteix en saber coses objectives. La trampa és que jo no veig com aprendràs els procediments si no és procedint-los.

Els procediments són: Aquí hi ha un professor que en una hora ens explicarà tal cosa. Tal dia tenim un treball que ha de ser de tal manera. Tal dia tenim un examen. Si no entens quelcom ho has de fer així. Al costat teu hi ha tot de gent asseguda fent coses semblants al que tu fas.

El tema és que pots sortir de la universitat no sabent el que en teoria havies de saber, però si no has après aquesta manera de fer… Si fas les coses com si no haguessis anat a la universitat… Doncs això. Malament. Només podràs treballar al McDonald’s on els procediments són “posar patates congelades a la fregidora i treure quan la fregidora faci piiiip”.

Per això, aquesta merda d’universitat que diu “formem-nos”, està trencant el que estic dient que ha de fer.

I aquesta societat que diu “hem d’apostar per la formació” és una societat d’idiotes que no saben tirar endavant. I no saben tirar endavant perquè no saben procedir, i depèn del què acabarà a la presó.

2 thoughts on “universitats, procediments i presó

  1. A mi a la universitat m’ensenyen a aprendre. El professor ens diu que d’aquí dues setmanes s’entrega un treball, penja a internet una sèrie de materials a analitzar i ens dóna una pista de dues paraules per buscar bibliografia. I prou. Ah si, i el professor cobra com si fes classe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *