eleccions desagrupades

Casi em veig en l’obligació de parlar de política i els resultats electorals de fa unes hores. Casi més que res per haver donat suport al partit que no ha aconseguit res. 🙁

Potser sóc jo que segueixo en un món paralel, però diria que aquí s’ha trencat algo. Malgrat que tornen els antics usuaris de la Generalitat, malgrat que les esquerres tornen a estar perdudes en un mar de camins. Tots? Tots no, els ICV estan com sempre.

A mi els resultats d’avui em confirmen que Pasqual Maragall era l’inventor del Tripartit, i sense ell la gent no sap com es fa. El Carod-Rovira també sabia com fer-ho, encara que el que ell volia fer no ha funcionat.

Els del PP estaran contentíssims però no són les seves eleccions. No perquè siguin catalanes sinó perquè han ocupat un forat i ja està. Estan pensant només en les Elecciones Generales, que són les que importen.

Els de CiU també estan pensant en les Estatals. “Ara ja tenim la Generalitat, ara anem a fer algo”. Diria que pensen. “si som decisius”, etc, etc.

Que facin el que vulguin, i millor que ho facin bé. Però aquesta història ja no funciona. La Transició s’ha acabat, els agradi o no. Quan sento un de RAC1 dient que CiU ja està esperant a fer tenall a Madrid…, quan està tan clar, ja no funciona.

He sentit a RAC1 també (el Fuentes és tan dolent que fer-lo fora podria ser el primer que fes el Mas) que aquestes eleccions són dels partits petits. M’ha fet pensar que és de l’estil que deia jo.

CiU pot seguir recollint vots, igual que el PSC ha fet aquest temps, però si no té les coses clares en l’eix Catalunya-España es trobarà com un andalús parlant català a la Generalitat. 😕

Solidaritat i Ciutadans sí que tenen les coses clares. I no és que siguin extremistes, és que tenen unes idees i van cap allà.

Això de posicionar-se dient que Catalunya és molt plural (per més que en sigui) ja no funciona. Si el PSC i ERC han perdut 200 mil vots cada un és per aquest galimaties que va acabar amb el Montilla en una manifestació que es cridava independència. 🙄

D’aquests 400 mil, 250 els ha guanyat CiU, 100 SI i 50 pel PP.

Els del PP exterioritzen tanta alegria perquè ells mateixos saben que no han fet res per tenir tants bons resultats. I aquí està el seu secret, seguiu sense fer res i veureu com us voten més.

I els de Ciutadans que no m’expliquin històries. Són catalans com els que més. Que no els agrada el nacionalisme? Perfecte. Que volen parlar Castellà? Perfecte. Però fan el préssec seguint l’estil del bon català.

La cursa dels convençuts l’ha guanyada el Laporta, amb vots a la ciutat que porta el nom de l’equip de futbol. En aquests quatre anys pot fer dues coses: tallar els caps de tots els barcelonistes independentistes que no se sumin al seu projecte (que és el bo).

I que no em donin la tabarra amb el tema de la unitat. La independència no és excusa per votar-lo. (I tampoc vull que em convenci més endavant)

[editat] m’ha agradat aquest vídeo de l’Oriol Pujol.

5 thoughts on “eleccions desagrupades

  1. tinc curiositat per saber quina deu ser la segona cosa que creus que pot fer en Laporta en aquests quatre anys, però que no escrius…

  2. “Els del PP exterioritzen tanta alegria perquè ells mateixos saben que no han fet res per tenir tants bons resultats. I aquí està el seu secret, seguiu sense fer res i veureu com us voten més.”

    Completament d’acord amb aquest paràgraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *