Carretero al Fòrum Europa Tribuna Catalunya

Al bloc que està a l’Holocè he trobat una conferència, xerrada un esmorzar del Carretero. L’han vist 1165 cops.

La primera mitja hora del vídeo és el Carretero explicant tot de coses, com el trident Independència+Regeneració+Treball. I la segona mitja hora són preguntes que li fan.

YouTube – Fórum Europa Tribuna Catalunya con Joan Carretero

Una cosa destacable que diu qui el presenta: l’españolització de Catalunya també consisteix en que si allà tenen molts aturats, aquí també els tinguem. I això en crisis anteriors no passava. (minut 6)

Un altre tema que acostuma a sortir és si Reagrupament té alguna cosa a fer a part de voler la independència. Ell respon que volen fer una llei electoral, limitació de mandats, llei transparència, llei finançament de partits polítics (minut 26). Curiós que tot això són temes per ordenar la pròpia política. En canvi els altres partits diuen “demanarem això (el concert)”, “pagarem allò (els ni-nis)”. Em sembla que només amb això ja hauríem de saber triar a qui votem. 🙄

Un tema lateral: Aquest matí també he sentit al Pujol a RAC1 i deia alguna cosa així com “podem estar tranquils perquè tenim país”. I tot i que la frase dóna confiança, a mi ja em sona a xinès. Ja no sé de què parla. I mentrestant pel costat, el Mas va parlant que posen la prioritat a la crisi econòmica.

Un altre tema lateral: tan me fa si el Puigcercós diu que els andalusos i/o els madrilenys. Que no us atrapin amb tontaries.

2 thoughts on “Carretero al Fòrum Europa Tribuna Catalunya

  1. el tema no és “associar també” el tema és la lletra petita. I els motius en aquest cas és que la nostra economia quan hi havia crisi no hi havia aquest atur i ara si. Jo si que em crec que el nostre sistema econòmic avui funciona més a l’estil d’España que com funcionava abans, com que no tenim poder polític no podem canviar res i tot ho fan allà, a Madrid.

    I la crisi pot ser genèrica, però a cada lloc fan i desfan com creuen convenient. No tots els països tenen el mateix. I a més, no tots els països tenen crisi, les antigues colònies no en tenen.

    I un altre exemple, quan els pisos van començar a perdre valor, a USA qui tenia hipoteca podia deixar de pagar i el pis se’l quedava el banc. A España, ja pots deixar de pagar que el deute segueix se’n teu, i el pis també. I si val menys, és problema teu. I a més, als contractes van posar un interès límit, de manera que si l’Euribor baixava, tu segueixes pagant per sobre el limit.

    Com deus imaginar, aquestes decisions polítiques fan un món de diferència.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *