La Vanguardia vol la independència

A vegades em veig obligat a fer aquests titulars perquè sembla que tinc amics que no llegeixen el diari, i si el llegeixen no llegeixen de fa prou temps com per veure què s’hi cou quan algunes notícies són notícia.

Us posaré dos casos a la babalà (que deia el Joan Clos):

Mas avisa de que un portazo al concierto económico fomentaría la independencia

Aquí tenim La Vanguardia fent titular una cosa que pot estar dient el Mas aquest, però que en la meva interpretació el que vol dir La Vanguardia és:

Macos, la independència és bona i el Mas fa el préssec pensant en altres coses

Això és el que diu La Vanguardia. El Mas ja fa temps que va dient coses per tal de seguir a la cresta de l’ona. La Vanguardia per seguir a la cresta de l’ona ven ganivets i olles. No sé si m’explico. Per si no m’explico: La Vanguardia no juga amb el menjar, en el cas d’un diari: la lletra. LV si que juga amb el que no és menjar, en el seu cas: unes olles. (això de la globalització ha complicat molt les coses)

Em direu: home mai9, la notícia no diu això per enlloc. I jo us diré: Serà que no ho diu, però està posant les peces en el mapa. La notícia està explicant què es pot fer. La notícia està allà dient les coses obvies. La notícia està caminant més enllà del que camina el Mas. Perquè el Mas està allà parlant del Concert, és La Vanguardia que en fa un titular.

És La Vanguardia que està parlant (ja de fa temps) de la independència com si tal cosa. És el Mas qui no està parlant de la independència.

Que no us venguin la moto que és el Mas perquè seria trist veure el Mas defensant la independència “perquè no l’han deixat tenir el Concert”. Seria tan cutre que algun sociòleg polític sortiria amb la teoria que el Mas és l’antipolític.

Que quedi clar que és La Vanguardia que ha agafat la independència i l’ha arrancat dels titulars dels d’Esquerra (abans coneguts per ERC).

Un segon titular:

La burguesía catalana rompe con Zapatero

Això és notícia a La Vanguardia i sabreu que la presumpte burgesia llegeix La Vanguardia. Així doncs la notícia vol dir:

Al loro, els que toquen pela tenen clar que estem en un carreró sense sortida

La notícia envidentment no vol dir “estem esperant a Rajoy”. Això és evidentíssim perquè el Rajoy va venir la setmana passada i ningú li va fer puto cas.

Una tercera notícia:

Sánchez-Camacho se postula como freno para una CiU “que no es la que era”

Aquí La Vanguardia està dient:

Eh CiU, a veure si us animeu a fer alguna cosa nova

A la vegada que està dient als lectors:

Els de CiU potser faran alguna cosa nova…

Quarta notícia:

Felipe González lamenta que en Catalunya no se hable de los “problemas reales” de la ciudadanía

Aquí està dient:

Catalans, fins quan aguantareu aquesta merda d’España?

Epíleg: Un altre tema que va dient el Laporta és que “si fins i tot La Vanguardia publica enquestes que diuen que la independència puja tantíssim”. I al loro, perquè afegeix: “i La Vanguardia ja sabeu que hi està en contra, i està en contra de nosaltres, i ho sabré jo que m’anaven en contra al 2003 quan vaig guanyar les eleccions al Barça”.

Al loro amb aquest discurs facilon perquè La Vanguardia pot estar perfectament a favor de la independència i en contra del Laporta.

PD: Que no us enganyin amb si La Vanguardia posava un toro a la portada de no sé quin dia. “Hi ha que” llegir la lletra i deixar les floritures pels enginyers agrònoms.

PPD: I més important, “hi ha que” llegir el diari amb un període llarg de temps per saber què cony diu el diari. És com jugar al FIFA11 que els primers dies no toques bola. 😉

PPPD: Ara si em permeteu, aniré a dormir que m’hi espera una noia que ja és independent. 😉

[editat]

La multinacional Abbott se lleva su sede barcelonesa a Madrid

Aquesta notícia vol dir “catalans, españa se’ns menja, millor que marxem mentre poguem”

2 thoughts on “La Vanguardia vol la independència

  1. Pingback: La Vanguardia garanteix un mandat difícil | nunca nueve

  2. Pingback: El Rey toca el crostó al Comte de Godó | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *