Carretero camina a Omnium

És una llàstima però em vaig perdre la presentació del Puigcercós a l’Omnium, però avui he anat a la del Carretero.

Pel que ha dit la Muriel Casals (la presidenta) he tingut la sensació que en la de Puigcercós aquest feia aquestes coses de demanar el vot quan el que em sembla que busca l’Omnium és un espai on el candidat pugui parlar i la gent preguntar. Fet aquest incís:

La veritat és que m’ha agradat força. Molt. Segurament el votaré.

El que m’és m’ha agradat és que no fa “team building” ni intenta convèncer de res. M’ha agradat com parlant parlant va descrivint la situació i explica on estan les peces en el tauler.

M’ha agradat veure el públic. En altres ocasions hagués pensat que potser eren un grapat de gent gran, però estant a l’Omnium entenia que no érem a un casal del barri, així que m’ha agradat veure’ls. S’ha creat un ambient molt cordial i formal.

Després he pensat que en Carretero és l’anti-Obama. Enlloc de “Yes We Can” el seu lema podria ser “Can You Take It?”

De fet el votaré perquè m’ha semblat que és el que jo buscava: un polític normal i corrent que després de pensar-s’ho veu que ens hem d’independitzar, enlloc de ser un polític que fa servir la independència per guanyar vots.

Li han preguntat quines lleis promouria al Parlament i ha respost: primer la llei electoral, segon la de transparència, tercer finançament dels partits, quart acumulació de càrrecs, cinquè no se què. I després ha afegit que segurament tampoc s’aprovarien perquè no tindran prou suports parlamentaris. Això m’ha agradat perquè amb això de la independència sempre estem parlant del mateix i aquest li preguntava què més tenien al cap. Si el votem o no, això ja és cosa nostra.

Com que aquestes coses importen, haig de dir que hi havia més gent en aquesta presentació que en la del Laporta. No hi havia tan jovent, cosa que fins i tot és un bon senyal. I les preguntes del públic eren infinitament més interessants. I tot sigui per públic però l’Herrera tenia molta menys assistència. Però això també ho ha remarcat el Carretero: una cosa és la repercussió social de l’independentisme (per exemple, a la manifestació 10J) i una altra és que en les eleccions es voti per tenir-la.

Vull destacar una cosa que ha dit respecte el Concert Econòmic del Mas. El Mas diu que es pot fer si es retoca la LOFCA i no sé què. Tecnicismes no polítics. Però qui si que és polític (el Carretero) recorda que fa un any aquests mateixos ens presentaven el millor finançament de la història i ara ja el volen canviar, i a més, amb qui faran el concert aquest? Amb el PSOE, amb el PP? Amb el PP i el PSOE? Després de les infinites negociacions per l’Estatut, això no s’aguanta. I més quan hem acabat amb una sentència judicial que el destrueix.

Ja sabem que bona part de la població seguiran amb aquest estil de fer les coses, però com a mínim, els que volem canviar, ja tenim una altra opció.

13 thoughts on “Carretero camina a Omnium

 1. Jo també hi vaig ser i també tinc clar que el votaré. Mai havia vist un polític tan sensat i amb les idees tan clares. De fet, no és un polític, sinó un metge que fa política i això ja ho diu tot.

 2. Doncs jo el vaig a veure avui a Sant Cugat, a les 20:00 al teatre de La Unió. En tinc ganes.
  El dissabte vaig anar a veure els de Solidaritat, també a Sant Cugat, on havia de venir el Laporta i el López Tena, però finalment no van venir, doncs es veu que el Laporta estava molt preocupat pel Barça. Va ser patètic.
  🙂

 3. Home Peret, jo diria que sent un metge fent política no ho diu tot, per això el vaig anar a escoltar. 😉

  Ernest, certament no és fàcil això del Barça i la política…

 4. doncs a mi encara em tenen dividit …
  i potser m’ho fa el ser jove!
  però encara no sé per qui decantar-me, l’únic que tinc clar és que vull votar per la independència, però no sé si realment n’hi ha cap que valgui la pena de debò.

 5. entre els dos (SI i RCAT) el problema és qui es quedarà fora. Perquè si en votes un i no treu representació és una putada, ja que aleshores el teu vot, i gràcies a la llei d’hondt aquesta, ajuda a un altre.

  A mi tant em convenç en Carretero com en Tena… a qui dels dos votar depèn de qui tingui més probabilitats d’entrar (a barcelona). Alguna pista? 😉

 6. Els 5 grans ja sé de quin pal van i no tinc ganes de votar-los.
  El Laporta no em convenç i diu bastants coses que no m’agraden.
  El Carretero… el Carretero no sé què diu ni qui és. Suposo que tenia el deure d’informar-me’n i he passat.

 7. Doncs jo ahir a aquesta mateixa hora vaig anar a veure al Carretero a Sant Cugat. Jo ja ho tinc clar, votaré Reagrupament i amb molt de gust!!

  El dissabte passat volia escoltar al Laporta i al López Tena, també a Sant Cugat (i al mateix lloc), però cap dels dos va venir, tot i que estaven anunciats en el “Tot Sant Cugat” (la publicació gratuïta típica de poble que tothom mira setmanalment). Els que van venir van fer el pena, i no vam poder fer preguntes. Jo volia escoltar al Tena. Llàstima.

  Ahir amb Reagrupament vam poder fer preguntes, i va ser el millor. A mi em tenen totalment convençut.

  Ara mateix el Laporta te molts problemes, que no ajuden.

 8. albert, els joves també podem votar Reagrupament. 😉 i això de si algun val la pena realment, jo diria que és qüestió de veure què fan al llarg del temps, veure el recorregut i veure què van fent.

  greips, jo no votaré al que cregui que no quedarà fora, jo votaré al que jo vull al parlament. I com a partit, no com a persona sola. El Tena ja em sembla bé ja… Però clar, has d’escoltar i veure què passa amb el temps.

  ie, bé, jo he fet cinc cèntims dels dos aquí al bloc, ja que hi ets llegeixa-ho i ja sabràs -com a mínim- una opinió. 🙂

  Ernest, es van aclarint les coses eh! 🙂

  i gràcies pels comentaris, companys, que sapigueu que no podré anar a la presentació de l’Artur mas. 😐 (dia 28)

 9. waleran, fixa’t què dic:

  és el que jo buscava: un polític normal i corrent que després de pensar-s’ho veu que ens hem d’independitzar, enlloc de ser un polític que fa servir la independència per guanyar vots.

  I a més, fixa’t en què vaig escriure de Solidaritat Catalana, aquests també volen la independència i la meva conclusió és diferent.

  I a més jo no em crec que això de fixar-se tant en el programa serveixi per escollir a qui votes. No ho sé, coneixes algú que deixi de votar al PSC perquè no han complert el programa electoral? Crec que hi ha altres motius. I a part m’agradaria saber si aquests quatre anys tu has anat mirant si feien o no feien el que deien al programa electoral els que tu vas votar.

 10. Pingback: nunca nueve » Acte Central de Campanya de Reagrupament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *