(quin) Panorama a Portugal

Feia ben bé tres mesos que no parlava de cap restaurant, i res, recomanació d’un restaurant de per allà Portugal que se’n diu Panorama (sortint de Lisboa cap a l’Oceà Atlàntic). Tenen una d’allò que se’n diu “mariscada au natural” que val 65€ i té 4 ostres, 4 gambes, una llagosta, com una amanida de cranc i unes cloïsses força bones. Falten uns percebes però es veu que aquell dia sa mar no estava per històries. 😐

Jo no tinc cap experiència amb aquestes coses però el format em va semblar molt més encantador que les mariscades que veig per aquí replenes de musclos i navalles (i altres coses que diries: “miri senyora, aquests berberetxos me’ls guarda que demà vindré a fer l’aperitiu”).

IMG_1656

A part d’això només entrar t’omplen la taula de tres pastissets de peix arrebossats i un salpicó de marisc amb unes torradetes amb mantega, que quan t’ho acabes ja estàs tip.

De postres podeu demanar un pastís “hazelnut” que està molt bo. I si us animeu un licor Beirao, així dolcet que està tremendo i així ja fa pinta que siguis gran.

Res, si hi aneu, demaneu pel cambrer Antonio i li dieu que sou catalans. Sabrà que ens coneixem perquè fins fa poc es pensava que els catalans no existien. És lu que té no tenir Estat.

Observareu que la decoració del lloc és una mica lletja, amb unes cortines amb estampats de fruita sobre unes parets assalmonades. La meva teoria és que està feta a posta perquè els orteres que hi van a sopar no s’adonin de lo mal vestits que van.

4 thoughts on “(quin) Panorama a Portugal

 1. De una meva curta experiència a Lisboa, sí que vaig treure la conclusió de que es menjava molt bé, molt sa i molt de temporada.
  Aquí ens pensem que sabem menjar perquè tenim al Adrià, però res de res… Som uns “snobs” nou-rics.
  Guai.

 2. Sí, aquí també es menja bé, es cert. Però crec que tu has de currar molt.
  Ens trobem molts llocs que son cars, amb cambrers molt guais, amb molt poca llum, i després “nasti de plasti”.
  🙂

 3. Uuuummmm, tremendo plato de marisco, lo unico que baja el nivel son los ostrones portugueses, nada que ver con las ostras de Arcade.
  Salut i sort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *