maletes per viatjar

Viatjar és una cosa que cansa. I no hi ha res pitjor que fer-te la vida encara més difícil arrossegant una maletota. Per això crec que val la pena comprar-se una bona maleta, encara que et costi 50€ més.

Encara que pels aeroports no veig gaire gent amb bones maletes. Així que aquí van els meus consells/experiències per una bona maleta:

 1. Que tingui quatre rodes. Les de dues són molt cansades perquè has d’estirar el pes. Aquesta de la foto la pots moure amb un dit. Les de dos rodes tampoc van bé per moure en lateral, cosa que hauràs de fer.
 2. Que s’obri pel mig. A l’hora de fer la maleta i també de desfer-la ho tens tot més a l’abast. També va bé perquè quan la tens plena la pots apretar com si fos un entrepà, i sempre tanca. 😉
 3. Que sigui extensible. Aquests tres dits de més que té la maleta segur que els faràs servir per posar tot allò que no havies pensat que hauries de transportar.
 4. Que tingui compartiments externs. En el meu cas en té dos, en un hi poso les coses petites i a l’altre l’ordinador portàtil. Els compartiments externs són perfectes per no haver de carregar una altra bossa sinó portar-ho tot en la maleta de 4 rodes.
 5. Que sigui tova. Així els cops no la fan malbé. Les que són rígides de seguida es ratllen. I a més no són extensibles. I a més no tenen compartiments externs.

Aquí teniu la maleta que reuneix totes aquestes condicions, una Samsonite X’ion².

IMG_1827

Veureu a la foto els dos compartiments, que està estesa, que té 4 rodes, que és tova, que la nansa és còmode. Que està bastant plena. I sabeu el millor? Encaixa prou bé per portar-la al bicing. 😉

3 thoughts on “maletes per viatjar

 1. Després de dur dos anys fent un parell de viatges per setmana en tren crec que jo també puc parlar de maletes.

  El tema és més complex que trobar les condicions que et vagin bé a tu. Perquè, depenent del mitjà de transport que agafis (o fins i tot de la companyia, que no és el mateix British Airways que Ryanair) tindràs unes necessitats diferents. Si vas molt en metro o en trens de rodalia amb la maleta, et convé que sigui dura per protegir al màxim el que duguis dins i per evitar que es quedi encallada en portes automàtiques o torns amb mala llet: si són toves de seguida s’adapten a la forma i, au, a riure una estona.

  Ben mirat, és un tema una mica banal… Trieu la maleta que més us agradi i reseu perquè els seus inconvenients (TOTES en tenen) triguin a aparèixer.

 2. Només veig una pega a la teva maleta, la pega que veiem els paranoics com jo: com més compartiments externs té, més candaus hi has de posar, per evitar que algun espavilat et robi o t’hi posi a dins qualsevol cosa.

 3. Mònica, jo no poso cap pany enlloc i no m’ha passat mai res. La primera vegada ho vaig provar posant-hi coses que mig-mig no m’importava perdre. A veure què passava. Evidentment l’ordinador portàtil no es queda dins la maleta i va amb mi a l’avió. 🙂

  Arcangelo, no veig com “anar en tren” faci que una maleta de roba vagi malament i en necessitis una de plàstic. I això de que s’enganxi al torn… bé, per mi no és suficient. 😛 Però en general si que estic d’acord en que has de trobar una maleta adequada al que estàs fent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *