la unitat portuguesa

Pregunta: Poden les portugueses creure en la unitat espanyola?

Resposta: Sí si no estan ben informades.

Nota: Observem en la pregunta clars tics separatistes en incloure a una nació sobirana com podria ser Portugal en conceptes tan indissolubles com són la Unitat Espanyola.

La pregunta seria una homenatge a Do Androids Dream of Electric Sheep? Una película que a l’Espanya Constitucional es va emetre doblada i amb el Constantino Romero fent de Replicant guapo. 😕

Si els robots sommien ovelles elèctriques, les portugueses es creuen la unitat española?

La pregunta s’inspira en uns estrangers dient que alguns portuguesos diuen que són españols. Prescindint de les conviccions de ser español, jo responia que no em puc imaginar cap motiu perquè uns portuguesos vagin pel món dient que són españols.

La pregunta també té la vessant pràctica: Als portuguesos els interessa la unitat española? La veritat és que no. Als portuguesos els interessa tan com a mi els fitxatges de l’Atlètic de Madrid.

En veritat és una pregunta trampa pensada per contraposar conceptes contradictoris. La unitat española és l’argument per evitar multiplicitat d’Estats, i a la pregunta surt Portugal que va aconseguir ser un Estat.

La resposta marca el camí: la desinformació és la força de la unitat d’españa.

2 thoughts on “la unitat portuguesa

  1. Ahir vaig llegir el llibre dels enciams iceberg, els raves que en saben i els rovellons. El Quim Monzó no té vergonya. Està bé que aquesta columna surti a la Vanguardia però que la segueixi compilant i venent com si valgués 1/10 de “14 ciutats etc etc” o “Zzzz etc” és indignant.

    Lo millor els 3 segons que mig parla de disseny i els 10 i 6 dècimes que dedica a la semiòtica. També els migdetalls que NO dóna sobre el moment pretripartit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *