Som Una Nació, Nosaltres Decidim

Resumir aquesta manifestació: brutal. Brutal. Molta energia, molta gent convençuda, convençuda de tirar endavant. Cap català emprenyat. Tots els catalans contents, festius. Poques senyeres, moltes estelades. Pocs cartells, però no passa res perquè així miraven més el meu. 😉

Edificis engalanats:

IMG_9396 IMG_9351

IMG_9347 IMG_9341

IMG_9345

Si la manifestació del 18-02-2006 va servir per sorprendre’m que érem molts caminant pel mateix. I la de 1-12-2007 per assumir la normalitat del que pensàvem. La manifestació d’avui serveix per veure que podem caminar, i que caminarem. Només hem de trobar el polític que camini davant. Per liderar, no per impedir que caminem (eh Montilla).

Val la pena parlar dels polítics en aquesta manifestació, han estat la part buida. A mi que m’agrada caminar per tot, l’únic lloc on he vist espai buit ha estat darrera el lema de les JNC. I a més, estaven allà com si tal cosa. Tenien el seu espai, els seus globus, i estaven allà avorrits, mentre al lateral del Passeig de Gràcia s’acumulava gent i es respirava la manifestació. També he passat de llarg de la zona d’ICV i EUiA. S’haurien d’adonar que a la manifestació hi vas per uns motius i no perquè els altres que hi van et vegin allà.

Lemes que m’han agradat i he pogut fotografiar:

Autogovern és Estat Propi

Montilla tu si que no decideixes

El Pop Paul ja ha decidit.
Ara ens toca a nosaltres

Alguna Putada Més?

IMG_9352 IMG_9395

IMG_9399 IMG_9401

Mentre avançava pel lateral m’ha vingut a saludar un lector del bloc, encantat de coneixe’t Carles. 🙂 M’han fet bastantes fotos pel cartell. És curiós perquè alguns somreien i reien, i uns altres just acabant de llegir-lo, giraven el cap i feien com si res. La indiferència de no compartir què hi diu? Curiós, m’hauria agradat saber el què.

Avançant, avançant, he arribat allà on el Montilla té davant la senyera i on en teoria hi havia el lema. El lema no l’he vist per enlloc de gent que hi havia.

Mentre passaven per davant, un del costat s’ha posat a cridar en contra d’ells. I quan ja havia cridat uns quants “fills de puta”, li he demanat que parés de dir-ho, que són els nostres polítics. Ja sabeu que si alguna cosa no tolero és que s’insulti als polítics. 😛 De veritat que era ofensiu sentir-lo.

Si han plegat la senyera i han marxat és perquè s’estava creant un ambient in creixendo de crits en contra els polítics. Evidentment totalment irracional, fora de to, emocional. Que pot tenir una base en tot de gent que no se sent representada, que veu clarament que no estan donant resposta al que esperen (la crisi, oi Nadal? 😈 ). Aquesta situació, junt amb l’aglomeració imponent de gent, és el que jo crec que ha fet que decidissin marxar.

Amb tota honestedat, aquesta no era la seva manifestació. No ho podien saber abans. Però el que si que haurien pogut fer (Hereu, a tu et miro) és preparar-la millor. Francament, recordeu el merder que va muntar pel Tour de França, i compareu-ho amb el “res” que ha fet per aquest esdeveniment. 👿

Sí, sembla que als catalans ens interessa més la política que els esports. :mrgreen:

Fotos amb polítics:

IMG_9371 IMG_9372

IMG_9386 IMG_9392

L’última ampliada, mireu la gent com mira cap al Nadal.

Que cridin en contra els polítics també és bo, perquè vol dir que aquests són els nostres polítics i que estem esperant que facin algo. No s’hi val per part dels polítics de posar-se a la manifestació i dir: “Jo? si és el PP que ha posat el recurs al constitucional!” (Nadal dixit).

El problema és el de sempre: o els nostres polítics tenen poder polític, o no són res i es manifesten com els que no tenim poder polític. Evidentment, els que estàvem allà volem que els nostres polítics tinguin poder polític. Sembla una obvietat, però el Nadal també en diu moltes d’obvietats. 🙄

I res, un cop han marxat els polítics, hem seguit caminant amb alegria inconstitucional. Ha estat la part més festiva. Arribat al final, m’he estat per allà sense fer res. Mirant la gent i tot plegat. He vist la Mònica Terribas, molt ben vestida la veritat. Com que estaven fent les notícies, se’ns girava i posant-se el dit als llavis feia perquè abaixessin el to. La nostra resposta: “Terribas President, Catalunya Independent”. Bonísssim. 😆 A la tercera vegada que ho cantàvem ha marxat correns. Imagina’t si arriba a orelles del Ferran Joan (aquell de les crostes).

Ara que ho dic, quina gràcia aquests socialistes que van començar traient crostes nacionalistes i acaben en una manifestació pro-independència. Algun dia algú podrà fer una tesi molt maca sobre el tema. 🙄

En qualsevol cas, vista la situació, i donat que el meu cartell tenia un pal proporcional a les nostres inconstitucionalitats, m’he posat darrera el presentador de TV3, i ajudat d’un altre noi (crec que independentista) ens hem coordinat per saber com posar el meu cartell i sortir quan gravaven. Tremendo, que bé que m’ho he passat. 😀 Jo he sabut que ho estàvem fent bé quan ha sortit el regidor i m’ha dit que parés, que ja havia sortit i que amb una vegada ja n’hi havia prou. Com no podia ser d’una altra manera, això m’ha esperonat a seguir amb el meu missatge subliminal. 😆 Després també ha sortit el càmera a demanar que parés. Tampoc li he fet cas. Però no perquè no volgués, sinó perquè hi havia uns independentistes que em demanaven que agités el cartell just quan connectaven.

Sabeu què m’ha tocat la moral? Que després he vist el regidor indicant a un altre manifestant com havia de posar l’estelada per tal que sortís. A veure si serà que no li agradava què deia el cartell… 😕

I res, aquí tenim el meu cartell, descansant al capvespre d’un dia que farà història. (ara a veure si els polítics arriben a fer algo*)

IMG_9410

* Ah, us puc dir que crec que el Nadal ha llegit el cartell, i em sembla que el Montilla també. Als dos els he vist mirant-lo. Mireu si sóc observador que m’ha semblat que el Montilla després d’haver-lo vist, com que anava caminant a poc a poc i jo estava al costat veient com passava, ha girat el cap a mirar a l’altre costat. Potser són imaginacions, o potser no. Però en el fons és el que volem fer els catalans: com que no ens agrada España, volem mirar cap a un altre costat.

[editat 14 Jul] mireu aquesta foto panoràmica, i baixeu-vos la transmissió de TV3. Baixeu-vos aquest que té millor resolució.

9 thoughts on “Som Una Nació, Nosaltres Decidim

 1. vas sortir a TV3, darrera la Oltra o l’aturadet dels TN Cap de Setmana… si haguessis posat l’enllaç amb lletres més grosses hauries tingut una publicitat impagable. T’ha faltat visió de “màrqueting”. :p

  Molt bona la cara del Maragall (darrera el Pujol) mirant la teva pancarta amb cara d’incredulitat… mira que dir-li al Pasquis que ells han retallat el lema… que els socialistes es pensaven que això de la mani anava de no sé quin Estatut .. -els fabricants d’estelades, després de lo d’ahir, ja es poden retirar… ni La Roja dels collons podria proporcionar-los tants beneficis a Catalunya.

 2. Gran manifestació, vaig acabar marxant a les 21:30 havent arribat només fins a Diputació. Increïble.

  Com a coses negatives (o positives, segons com es miri), repercussió 0 en els diaris, a meneame no ha sortit ni a portada, i els de lynce no se que s’han pres però han fet les fotos a les 20:30, quan ja s’havia desconvocat i han comptat 56.000 persones (WTF!).

  En fi, per fi puc dir que he conegut un dels blocaires que segueixo!

 3. ei albert, tens raó! quina sorpresa!

  Medit, és veritat, si ho hagués posat més gran… però res, no passa res.

  Carles, encantat d’haver-te trobat 😀

 4. Medit, tens raó, el Pasqual deuria estar llegint el cartell, jo estava tan pendent de les fotos que no m’hi vaig fixar. Ves a saber què va pensar en llegir-la.

 5. Pingback: nunca nueve » jo no hi vaig ser?

 6. Pingback: nunca nueve » Mas vale peaje en mano que cien euros volando

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *