Bicicletes contra direcció

‘Écolo-bobo-vert ambiant’

A França permetran a les bicicletes circular contra direcció, en les zones 30. I això al Quim Monzó no li agrada perquè diu que aquí tothom fa el que li dóna la gana, i al final per tal que es respectin les lleis el que fan és canviar les lleis, una mica de seriositat perfavor. Al final ell es comprarà un pistolot i el passejarà per Viladomat amb Parlament.

I ara faré un parell de comentaris, aprofitant que jo també he circulat en contra direcció (saltant-me semàfors, escoltant música i conduint amb una mà):

A mi em sembla perfecte que se segueixi prohibint a les bicicletes circular contra direcció, el problema és que encara que al Monzó li sembli que tot el que hi ha és una gent saltant-se la llei (i aquest serà el seu motiu per anar amb una pistola pel carrer), la realitat és que el transport en bicicleta és un bitxu raru en la mobilitat en ciutats.

Prova que és una cosa estranya és el revolt de quan es va estrenar el bicing, o veure com l’Ajuntament fa els carrils bici, o la mateixa notícia d’uns francesos que s’han deixat anar.

Carrils, semàfors, zones verdes, blaves, rotondes i les proves d’alcholèmia són invents d’una ciutat assimilada pel cotxe.

El que és essencial per una bona circulació en bicicleta és: no haver-te d’aturar (perquè és molt fàcil frenar, però porta molta feina arrancar), i que puguis seguir el camí més curt al teu destí.

Els punt fort de la bicicleta és que puguis moure’t a velocitat de formigueta sense aturar-te i sense fer voltes.

És per això que ens saltem semàfors i anem en contra direcció.

És hiper-còmode moure’s en bicicleta. Molt millor que passejar un pistolot.

Però per tal de fer les coses bé, tot el sistema de mobilitat ha de canviar. La bicicleta ha d’encaixar en la ciutat igual que fa dècades s’hi va fer encaixar el cotxe. Els francesos s’han inventat això d’anar contra direcció, és una manera. Però hi ha altres maneres segur. Només hem de trobar una manera que al Monzó li sembli bé.

One thought on “Bicicletes contra direcció

  1. carai, quina fixació amb el Monzó… i això que no té res especialment en contra de les bicis!
    I el tema no és que les bicis puguin anar a velocitat de formigueta per on vulguin, que això ja ho fan els vianants. Si vols anar lent, camina, o vés en cotxe. Els biciclistes com tu, que per ciutat fan el que els rota generen accidents, i no només amb els cotxes, sinó també amb els motoristes i vianants. Jo crec que l’únic sistema vàlid de convivència és l’anarquia, però aquella en la que un individu mai no trepitja els drets dels proïsmes. I com que això és una utopia, el que fan és crear lleis per limitar els drets dels uns i dels altres de manera que no es trepitgin. Però nosaltres, els individus, ens saltem les lleis perquè creiem que és millor (generalment per benefici propi) i que no molesta als altres. Almenys això és el que entenc de la teva manera de conduir bicis, i de la meva manera de conduir cotxe.
    Au, salut i bon dia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *