educació amb dividents

La individualitat i l’insult cívic tenen costats ocults a USA. Afortunadament encara els queden periodistes i advocats. 😉

Avui us resumiré “College, Inc“.

A fora de l’escola em van explicar que en la decadència de la Grècia clàssica van passar dues coses (en van passar més, però estic resumint 😛 ). La primera és que miraven les mateixes obres de teatre una i una altra vegada (a USA ho fan amb pelis). La segona era tot de gent que venia “coneixements per a triomfar”. Gent que cobrava un ull de la cara per ensenyar als altres a fer fortuna.

El que retrata aquell documental és com uns “emprenedors” estan venent cursos universitaris a gent que no els pot pagar. Com amb les subprime, però amb l’educació. Recordem que també els va passar el mateix amb la cobertura mèdica, amb les targetes de crèdit… 🙄

És curiós que hi ha dues coses que fan emprenyar molt a aquests “emprenedors”: les elits i els buròcrates. En aquest cas, els emprenedors apropen la universitat a gent que no podria anar-hi, i són els buròcrates que posen regulacions a la manera que porten la universitat.

És curiós que USA ha crescut enormement gràcies a la figura de l’empresari self-made, i la decadència d’aquesta figura són espavilats que foten els cuartos a altres conciutadans. Que honestos sonen els anuncis de teletienda i les seves màquines per posar-se en forma… 🙄

I el que em fot és que després tinc amics que es queixen del capitalisme, quan la culpa d’allò no és el capitalisme, sinó corrupció. I el capitalisme no té perquè sé corrupte. És més, bona part del negoci que fan aquestes “universitats” la paga el govern en ajudes a l’educació i un sistema de beques que dóna diners perquè “l’educació és bona”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *