lloguer de pis vitalici

El problema d’habitatge s’ha de solucionar potenciant lloguer (fins aquí sembla que molts hi estan d’acord), però clar, si els contractes són de 5 anys, i els preus tendeixen a pujar, llavors aquesta idea és problemàtica i es veu això com a causa que les masses s’avoquin a la compra. De manera que aquest bon home proposava que els lloguers havien de ser vitalicis.

Clar, com a persona que es guanya les garrofes en aquest sector, semblant afirmació va fer que respongués amb la cara i no amb mil paraules.

Llegiu el primer paràgraf, sembla molt raonat, però està malament. No es poden fer lloguers vitalicis.

El primer a saber és que abans (del 94) es feien els contractes indefinits (ara no sé ben bé les dates). Diuen que es va fer així perquè els empresaris catalans van pressionar perquè així s’asseguraven que els treballadors paguessin sempre el mateix pel lloguer del pis, i ells -que pagaven els treballadors- no els haurien de pagar més.

Tot i així encara avui hi ha persones que viuen en pisos que no estan proporcionats a les seves necessitats. I que he conegut casos de gent que marxa perquè no pot pagar, i al cap d’un temps, resulta que està millor allà on hagi decidit marxar.

Aquest moviment, intercanvi i que les decisions siguin individuals és imprescindible perquè les coses vagin bé.

Ell ja estava assumint que a mi no m’agradarien els lloguers vitalicis perquè vol dir que “jo” no podré anar apujant el lloguer.

Per això li vaig acabar explicant que el que s’ha de fer és que el lloguer sigui un bon mercat on entrar. Perquè la situació avui en dia és que no és un bon mercat. I no l’és perquè tens mil obstacles per tirar endavant. Aquests mil obstacles, de fet, beneficien als que ja estan al mercat, perquè impedeix a que altres entrin.

Tot això li explicava perquè el “lloguer vitalici” no és una bona solució al problema de preus de lloguer alts i pocs pisos al mercat, però el que si que és una bona solució és arreglar els problemes de cobrament i els problemes de formalitzar el contracte. I tot i que les dues propostes perjudiquen al propietari, la primera suposa un obstacle a qui entri de nou al mercat, i el segon invita a que lectors com vosaltres us compreu un pis i el llogueu.

Ah, i evidentíssimament, que les administracions es posin a construir pisos i llogar-los és la manera més fàcil que l’administració sigui corrupte. I això és el que fan els socialistes.

13 thoughts on “lloguer de pis vitalici

 1. osti aquest darrer paràgraf no m’agrada gens. El que és un error és construir pisos pagats per tots, vendre’ls a uns a baix preu i que després aquests els venguin a preu normal guanyant ells calés e impedint que els altres que també hem col.laborat a pagar el pis no hi poguem viure.

  Els pisos socials han de ser de lloguer i per un temps limitat, per definició. Perquè els hem de disfrutar tots. La corrupció no té res a veure amb el lloguer o la compra, sinó amb l’ànsia personal de cada ú.

 2. no estàs d’acord en que una administració pública posada en el món de la construcció és el camí més curt cap a la corrupció?

 3. Hostia, venia a dir que l’Hereu s’assembla al Lòpez de Plats Bruts i que té el mateix accent i em trobo amb aquest post. Molt malament, tio, bah, jo me’n vaig.

 4. no, no té res a veure la construcció pública amb la corrupció, segons jo ho entenc.

  o als països nòrdics no fan pisos socials? 😉

 5. greips, jo també estic a favor d’aplicar polítiques noruegues 😉 però m’espero a veure’t amb abric de foca per la rambla 😉

 6. “Conservador de la cultura del jaja”, m’ha agradat això XDDD

  Nah, la veritat és que no estic d’acord amb tot el que dius sobre el tema però tampoc podia dir res gaire substancial així que he preferit dir això del Lòpez 😛

 7. ps. als països nòrdics van ser els cracks fent pisos socials, sobretot a Suècia, però als anys 80 es van tornar liberals, els van deixar de la mà de déu i avui dia són ghettos del 1000.

 8. ps2. jo si ens bombardegen i podem tornar a construir a Barcelona em fixaria més en els Països Baixos, excepte això de crear suburbis tipo Almere, més que res perquè demogràficament a Barcelona no ens ho podríem permetre

 9. Cal saber per què els pisos amb promoció pública són cada cop més de lloguer que de compra. El motiu és que es compra per un motiu de renda. I la renda pot canviar en poc temps. No té sentit que algú que té renda baixa amb 22 anys disfruti un pis de preu baix quan té 25. A qualsevol país sensat, sigui socialista o no, es construeix quan es llogui. Qualsevol partit faria el mateix un cop tothom s’ha adonat de les ineficiències del mercat d’habitatge de P.O. de venda. No crec que CiU, Esquerra o (des)reagrupament fessin coses diferents. De fet ho fan als seus municipis quan creen entitats mixtes amb l’INCASÒL. Dit això, respecto la teva opinió, però darrera algunes decisions hi ha raonaments tècnics i no només polítics.

 10. andreu, no he entès gaire el teu comentari. Hauria volgut entendre’l millor, de veritat.

  A mi em sembla que l’administració construint, ja sigui per vendre o per lloguer, és una mala decisió política, i no hi veig la tècnica.

 11. Pingback: nunca nueve » administració pública i pisos fan mala parella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *