L’Hereu és imbècil, part LXXXVII: un carril, una bicicleta

Això ja fa molt de temps que ho penso, però vist els següents enllaços, ja ha arribat l’hora d’escriure-ho.

Les bicis a la vorera molesten «molt» el 42% dels vianants

“I jo per on passo?” Als carrils bici de l’Eixample hi aparquen molt sovint cotxes

Tenim dues coses que no costaven tan de veure:

  1. les bicis a la vorera són un perill públic
  2. els carrils bici actuals són una manera estúpida de llançar espai a la calçada

Disculpeu el to emprenyat de les frases, els dos enllaços anteriors són molt més fins que jo.

Suposo que no costa gens adonar-se que haver convertit les voreres en circuits de ciclisme és un perill públic, així que segueixo en el següent punt:

Els carrils bici que ens trobem són un perill ciclista també, sobretot perquè els cotxes tenen l’estranya i desconeguda mania de girar a les cantonades. Unes vegades a l’esquerra però d’altres a la dreta. La qual cosa suposa que sovint el cotxe gira tallant-te el pas total i brutalment.

I no només això sinó que són infrautilitzats i EVIDENTMENT, la natura reclama el que és seu, i els cotxes aprofiten l’espai desaprofitat.

Aquí va la meva proposta de canvi pel senyor Hereu (ara que s’està acostumant a rebre plantofades):

UN CARRIL, UNA BICICLETA

Ah… molts us ho veieu a venir pel títol eh… espavilats. Sou més espavilats que un conill espavilat del poble dels espavilats celebrant el seu sant patró Sant Espavilat (imitació Escurçó Negre).

La solució a la circulació de bicicletes per Barcelona NO és posar carrils bici allà on el Departament de Medi Ambient (així en diuen ara) cregui que poden reciclar l’asfalt. La solució és que cada (sí, sí, cada) carrer tingui un dels carrils amb bicicletes pintadetes pel terra (ei, això t’ha agradat eh Hereu, podràs seguir pintant el terra de colorins).

No estic dient agafar el carril i fer-lo més petit per després posar-hi bicicletes en dos sentits (EH!). Estic dient que el mateix carril, exactament igual, s’hi pinta unes bicicletes al terra, I JA ESTÀ.

Clar, això últim a l’Hereu no li agradarà. Què vol dir que ja està? On està l’obra de govern? Com m’han de votar la gent si no ho canvio tot de lloc? 😕

Hereu, tranquil, si vols pinta-hi uns topos negres a l’asfalt perquè ressalti més a la vista. 🙄

Els carrils han de ser de la mateixa amplada perquè realment el ciclista la necessita quan pel costat li passa un Opel Corsa tunejat a tota bufa. O quan passa el 4×4 d’aquell que se’l va comprar quan tothom tenia diners.

I ara el segon punt important: el carril no és exclusiu per bicicletes. Que hi circulin els cotxes amb total tranquilitat, però sabent cada 5 metres que sota el seu cotxe hi ha uns dibuixos de bicicletes. Així sabran que tenen prioritat les bicicletes i que la seva presència és simple cortesia.

La part bona d’això és que a les cantonades, com que el cotxe anirà davant o darrera la bicicleta, aquest no tindrà oportunitat de matar el ciclista tot girant. Està ben vist, oi? 🙄

Una altra cosa important: amb la meva mesura, les bicicletes ja tenen -de cop- un lloc per on passar per tot arreu. Perquè no sé si ho sap l’Hereu, però no pots fer un carril bici a Diputació i esperar que la gent que va per tres carrers més amunt baixi per fer servir aquest preciós carril bici amb que ens has agraciat. Perquè la bici sigui un bon mitjà de transport (que és del que es tracta) és imperiosament necessari que no et passis l’estona fent voltes.

I encara un altre detall: No prohibiria circular per la vorera, però la idea és que els ciclistes amb ganes de viure no hi hagin d’anar perquè tindran un magnífic carril bici mixt a la calçada. I us juro que preferiran circular per l’asfalt on curiosament no has d’esquivar vianants.

Pregunteu-me quin tipus de mesura és aquesta. És una mesura política! Sí, sí, política. No sé si saps què és això, Hereu. La política no consisteix en ilegalitzar la prostitució i després trobar-te-la al mercat (vine al mercat, nena).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *