Google @ Xina

A menys que visqueu a la Lluna sabreu que Zapatero ha vingut a Catalunya a defensar grans inversions que Google està a punt de marxar de Xina.

És una notícia que no havia posat fins ara perquè després em diuen coses. 😛

Situació actual: Google ha desactivat el xiringuito filtrat que tenia a Google.cn i redirigeix el transit cap al normal Google.com.hk (Hong Kong). Sembla que allò de “one country, two systems” els ha petat a la cara dels xinesos.

Història: Google va patir uns atacs des de Xina per obtenir dades de xinesos de drets humans i tal. Fris cronològic aquí.

Fins aquí la introducció. Ara el contingut interessant:

Si Google marxa, qui hi perdrà més? Google o Xina? Aquest article diu que un tal Kaiser Kuo diu que Google té el segment ric dels internautes xinesos. Que Google ha obtingut el respecte d’aquests protegint els usuaris, deixant clara la censura i protegint els seus treballadors xinesos. I a l’altre costat hi ha Baidu, que passarà a tenir el monopoli (Xina sempre ha volgut competència), malmetrà la seva credibilitat internacional, i perjudicarà el seu desenvolupament tecnològic.

Aquesta visió és interessant perquè és molt més madura que l’infantilisme simplista de “oh, si marxa Google hi perdrà perquè Xina és molt gran”, o “Google està fent-se la víctima i el que fa és atraure atenció perquè en veritat sap que no hi té res a fer a Xina”.

I que té raó ho mostra la resposta de Xina que és simplement dir que Google està polititzant la situació.

Els usuaris del món lliure podem seguir aquest culebrot des d’aquesta pàgina. Ara mateix ha caigut el batalló Youtube, Sites i Blogger. Es mantenen en posició de defensa: Web, Images, News, Ads i Gmail. A infermeria: Docs, Picasa i Groups.

Properament aquest bloc s’alimentarà únicament de traduccions, algun dia m’atreviré amb Shakespeare. Aquí va una mostra:

My love is as a fever, longing still

L’amor és com la febre, sempre s’allarga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *