en directe des de la Segona Assamblea Nacional de Reagrupament

10:54 del dilluns Enllaço algunes cròniques periodístiques:

Els experts sostenen que Laporta és el millor ganxo per als sobiranistes desencantats | El Periódico de Catalunya | Política

Laporta dóna el ‘sí’ a un Carretero que no acceptarà «enemics» a la seva llista | El Periódico de Catalunya | Política

Laporta insinúa que se presentará con Reagrupament

Carretero rep un ampli suport | El Periódico de Catalunya | Política

12:07 Això és tot. Fins la pròxima 🙂

11:55 Parla Carretero. Si som capaços de treballar-ho bé, de convèncer als nostres conciutadans que és una feina per la que val la pena treballar.

Intentaran desacreditar a tothom que s’apropin no ja a nosaltres sinó a la Constitució de Catalunya. Crítics sí, amb els ulls oberts també.

Ahir a la nit érem 3407 associats. 1300 s’han apuntat a aquesta assemblea. Encara que jo diria que l’assistència ha estat lleugerament inferior a la primera (el total de vots són 860 o així).

Reagrupament acaba quan això (la constitució catalana) sigui una realitat.

11:49 Presentació de la “Constitució de Catalunya”. És un document que ataca l’ideari dels Españols i el seu patriotisme constitucional. Nosaltres ja en feiem de Constitucions abans que ens traguessin els nostres drets.

11:33 Tornem a està asseguts. Després d’un vídeo, ens presenten el document “Organitzant el nostre futur lliure”. És la resposta al que sempre li han reclamat a Reagrupament: “i a part de la independència, què?”. Això és un repàs de coses bones de tots els àmbits: polis bons, educació bona, feina bona, cultura bona i la xocolata serà tota super-bona.

Seriosament, ha estat bé dir que els catalans podrem anar de turisme i allà on anem hi haurà una senyera donant-nos suport. Com fan tots els Estats.

10:47 Fem una pausa. Tornem a un quart de dotze.

10:36 Ara fem un balanç econòmic: 103.000€ recollits al 2009. Ens hem gastat 25000€ en serveis professionals independents. El Balanç és de 33000€ en positiu. Actiu de 61000€. Passiu també.

Pressoposts: 300.000€ de quotes de socis. Contractarem a tres persones, cost 64000€.

10:29 Ara mirarem un vídeo, homenatge a tres patriotes catalans. Foto:

IMG_7806

10:08 Parla Carretero (“informe del President” se’n diu) per dir que Reagrupament ha de ser un catalitzador per tal que a les pròximes eleccions hi hagi una candidatura potent amb les persones més notables, més capacitades, més disposades. Cal que la candidatura tingui coherència, tingui disciplina, que som part d’un engrenatge. Tots aquells que pensin que això és part de la seva biografia. Ser al Parlament no ha de ser un objectiu personal. Intens de dedicació personal. Reagrupament no ha de ser una força més al Parlament. A Reagrupament hi som perquè al Parlament hi hagi una força que declari la independència, i aquell mateix dia, reagrupament s’ha de dissoldre.

La Junta escollida no va funcionar des del primer dia. Si ell fos un polític professional i atès que s’apropen les eleccions ell hauria tirat endavant com pugui. Amb els enemics interns ell no hi pactarà mai. (aplaudiments).

Ell no té cap interès en ser diputat, i en tot cas prefereix ser capità general de l’exercit o cap de l’agència de inteligència. Per què quan siguem un Estat en tindrem.

Atès que hi ha qui fa de les llistes el gran tema, ell ens proposa que al Juny es faci una gran assemblea per votar la llista. Diu que queda molt bonic fer llistes per circumscripció però això és mentalitat de partit, on un polític local quan ja s’ha colat a les llistes ja no li importa què passi a les altres.

9:24 Arriba l’hora de votar coses i el mai9 no té cartolines per votar. Vaig a buscar-les a recepció i coses de la vida, no queden cartolines verdes, així doncs hauré de votar en contra. 😛

Un company em comenta que al llibret que porta per títol “Constitució de Catalunya” hi diu que la llengua oficial és/serà el Català, i l’Occità oficial a Aran. Curiosament la Constitució està escrita en Català i Anglès (i no en Occità). I curiosament els catalans vam perdre l’Estat quan els anglesos no van donar-nos suport.

9:49 Carretero respon a l’Alt Camp. Hem de sortir d’aquesta assemblea sabent com escollirem els candidats.

9:42 El Laporta se’n va que es veu que tenen un partit a Saragossa. Parla un representant de l’Alt Camp que demana un canvi d’ordre del dia perquè hi ha dubtes. El tema és que aquesta assemblea s’havia de decidir la llista, i no s’ha fet. Diu que se’ls diu que els diuen que hi ha una baralla per ocupar cadires. Quan es planteja el debat de les llistes se li diu que vol una cadira o crear un gueto. Diu que estem en el debat del rigor. Que la nostra associació serà respectuosa amb la decisions dels associats.

Diu que la Junta ha acceptat fer una tercera assemblea al Juny per escollir candidats i que amb això ja es consideren satisfets.

9:35 Ara parla Rut Carandell dient l’ordre del dia.

9:24 Laporta diu que Catalunya s’està morint. L’estan matant. Ens estan matant. Per sobreviure necessitem la independència. Viuríem millor si poguessim fer les nostres polítiques econòmiques, les nostres inversions. España ens vol dissoldre. Un Estat ha d’administrar els recursos dels catalans en interès dels catalans. (una dona ensenya un cartell que diu “Josep Guardiola President”). Si volem defensar el que és nostre, hem de tenir un Estat.

Si us haig de dir la veritat, el Laporta que estic veient, m’agrada.

Ara parla que els poders fàctics estan molt ben organitzats per narcotitzar-nos. També diu que qui vulgui fer servir la independència per projecció personal, que no ho faci. I també diu que qui no estigui disposat a tirar endavant amb generositat, que es quedi a casa.

9:18 Ja estic a l’assamblea. He arribat justet i he sentit el Cant de la Senyera. Ara estan anomentant diverses personalitats, sent l’últim el Joan Laporta. Que seguidament parlarà.

Una foto del Laporta ja a l’escenari.

IMG_7803

Haig de dir que l’escenari fa una pinta molt més professional que en la primera assemblea. A l’esquerra hi ha dues files de taules amb la Junta. A la dreta hi ha el pòdium per parlar amb quatre columnes granes darrera.2

2 thoughts on “en directe des de la Segona Assamblea Nacional de Reagrupament

  1. Pingback: nunca nueve » 2a Assemblea Reagrupament, balanç

  2. Pingback: nunca nueve » pocs reagrupats, poca solidaritat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *