Reagrupament i les llistes obertes

Un dels punts de Reagrupament és les llistes obertes. Jo no ho tinc gaire clar, com a mínim de la manera que va resultar a l’Assemblea del 3 Octubre.

Ens vam presentar 70 candidats. Hi havia 18 places. Mil votants. Cada votant votava a 18 persones. El resultat és que el que menys vots va treure i va ser escollit va tenir 300 vots. És a dir, el va votar un de cada tres. Que a mi em sembla que és molt moltíssim.

Jo no tinc clar que aquesta sigui la millor manera d’escollir gent. Crec que la immensa majoria no sabíem què fer-ne de 18 vots. Vaig sentir gent que votava a tots els que coneixia, o algú que votava a totes les dones.

Això de les llistes obertes ve de pensar que el partit és un problema i que si la gent pot votar sense les restriccions que representa el Pack Partit, llavors tindrem una millor democràcia.

El Carretero va dir a la cloenda que havien demanat a alguns dels originaris de RCat que no s’hi presentessin per deixar espai perquè gent nova s’incorporés. I la Rut Carandell va dir no s’havia aconseguit obrir.

El que vull dir amb aquest últim paràgraf és que intencions polítiques n’hi ha, i no passa res que hi siguin, i el que s’ha de fer és ordenar-les i limitar-les.

4 thoughts on “Reagrupament i les llistes obertes

  1. però no es poden renovar a dit si resulta que opines que no ets tu qui ho ha de dir sinó tothom.

    Jo crec que si volien que fos més oberta havien de fer-ho diferent. Ni que sigui fer aquestes dinàmiques que sabem/sabeu els monitors.

    Bàsicament això és el que volia dir, que la paraula “llista oberta” no és màgica, i que els procediments i formalitats són importants i tenen contingut polític i poden fer que les coses siguin diferents!!!

  2. Pingback: nunca nueve » Reagrupament, 13 contra 6

  3. Pingback: nunca nueve » pocs reagrupats, poca solidaritat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *