Microsoft vol comprar notícies al Murdoch

Des d’aquest esperit de reporter proper i to característic estil inconfusible, crec que és important que sapigueu quin és l’últim moviment estratègic que està passant a Estats Units en el món dels internets.

Els protagonistes són Robert Murdoch, un paio que -per simplificar- té tots els diaris anglesos i americans. Aquest home ara veu com la premsa s’enfonsa i internet segueix creixent (i ell no veu un duro). Aquest home que és un home de caràcter fort, deu pensar que “ara o mai” en el sentit que s’acabaran enfonsant si no fan res (cosa que no tinc perquè compartir). I des d’aquest esperit ha dit “Els del Google m’estan fotent els calers” perquè no paguen per oferir les meves notícies en els seus buscadors (i també al Google News).

I, Oh oportunitat divina, per la porta apareix Steve Balmer (que no Bill Gates), un paio que d’informàtica en sap tirant a poc (creieu-me), però que de duros en sap un rato.

Sabreu que Microsoft s’ha gastat una fortuna en “Bing”, un cercador que algun èxit ha tingut, però no acaba d’enganxar.

Així doncs sembla el matrimoni perfecte: Microsoft està super-disposada a pagar per les notícies del Murdoch. Google (una empresa que es guanya la vida oferint productes gratis), evidentment no vol pagar res.

News Corp + Microsoft want to lock Google out

Bing Tries To Buy The News

Què pot passar? Jo diria que el més probable és que s’enfonsin Microsoft i Murdoch l’invent no funcioni. Clar que aquell home té molts diaris, i té l’esperança de marcar camí contra aquests “lladres” que són Google (ah la pirateria informàtica 😆 ) i que els diaris comencin a cobrar pels lectors a internet com abans cobraven del paper.

Crec que la cosa grinyola perquè aquell home el problema que té és que li falten calers i ha anat a mirar què passa i ha trobat internet. I Microsoft està encantadíssim de pagar per les notícies com estaria hiper-contenta si poguessin privatitzar internet.

Però si la cosa segueix endavant serà un cop fort. Perquè el que és veritat és que el periodisme és periodisme, i no pot ser substituït per qualsevol blocaire impresentable que escriu tontaries tal com li surten del cap mentre escolta música a les 2am. 🙄

També crec que el tal Murdoch s’equivoca en la reacció. Perquè té molta raó en que ja no ven tan com abans, i té raó en que la gentusa es llegeix les seves notícies pels internets. Però, ah, tenir gana i arròs no vol dir menjar-se una paella! 💡

En una notícia poc relacionada, els de Goldman Sachs’s han pagat 14M$ (milions de dòlars) d’impostos el 2008, i els ‘treballadors’ que han aconseguit aquest miracle han cobrat 10.000M$ i encara n’han quedat 2.300M$ de beneficis nets. No sobren zeros ni el punt és una coma. 🙄

Goldman Sachs’s Tax Rate Drops to 1%, or $14 Million

11 thoughts on “Microsoft vol comprar notícies al Murdoch

  1. home, jo ja fa temps que llegeixo que el Murdoch va fent passets per arreglar el seu problema. O sigui, que la notícia evoluciona. No diria que és un “hoax”, i alguna cosa haurà de fer quan no para de perdre diners, no?

  2. però les seguirà indexant, oi? 😉

    A veure quanta pasta guanya ara el murdoch amb els bilions de subscripcions que rebrà 😀 😀

    per cert, només s’aplica aquesta restricció a alguns diaris que no els hi dóna la gana de configurar el seu servidor per tal que tot sigui automàtic, és a dir, volen sortir al google i volen que algú els pagui per sortir 😉

  3. No era un hoax perquè el que ell volia era que Google News deixés de ser un coladero de gent que no paga. I si Google no cedia, el que ell faria seria treure els seus diaris del Google.

  4. Pingback: nunca nueve » Google @ Xina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *