futbol europeu

L’altre dia estava parlant amb un amic atractiu que diu que se li dóna bé l’oratòria (cosa que vol dir que sempre parla més que els altres). Em deia que últimament parlo molt de política i que no parlo mai de futbol.

Jo li vaig dir (a ell li agrada aquest estil de “i jo li vaig dir”). Li vaig dir que tenia alguna cosa per escriure de futbol, però que tampoc m’havia animat a posar-ho, i que, de fet, també era polític.

La idea és que la lliga de futbol español està perdent interès.

A mi, això de jugar contra l’Osasuna o contra el Saragossa, ja no em motiva.

El que m’interessa és una lliga europea. Jugar cada any contra el Manchester, el Chelsea, l’Inter.

Contra tots i cada un d’aquests equips. Enlloc d’aquesta “Champions” que si et descuides, t’eliminen.

Ell entenia que el tema era polític com si estigués parlant d’independència. Però és que no estic parlant d’això. Estic parlant que l’Osasuna, el Saragossa i l’Alcorcón (que es veu que són molt bons) es juguin una lliga entre ells. I Barça, Madrid i alguns més, juguin amb equips del seu nivell.

Ja ho sé que el Barça sempre pot perdre un partit, però és que el tema és precisament aquest. Quan l’argument és que potser el perd és perquè ja sabem que el probable és que no perdi.

I si la lliga peca de provincialisme, no us dic res de la “Copa del Rei”. Hem d’aguantar-la per purs motius polítics. I allà tens el “Real Madrid” jugant contra un de Segona B, i perdent.

Però l’únic argument que va convèncer l’amic és fer-li veure que abans Gràcia era un poble i avui és Barcelona. I de la mateixa manera, també ha crescut l’àmbit esportiu.

És curiós que de la mateixa manera que veig a Catalunya creixent i campant per Europa i pel món, no veig gens a España fent el mateix.

L’única manera que puguin anar a Europa és que ells parlin Español. Només cal veure que l’únic lloc on ha crescut España és a llatinoamerica. 🙄

I en canvi, els catalans podem seguir sent catalans dins d’un Estat que balda per dissoldre’ns, i no només no ens dissolem sinó que a més (en homenatge al dèficit fiscal) paguem perquè ens deixin anunciar “Unicef” a la samarreta.

7 thoughts on “futbol europeu

  1. Hi ha posts que en ser llegits sembla que t’estiguin tocant amb la mà a la cara com per cridar la teva atenció; deixem que siguin les paraules les que ho fan.
    Sense lliga espanyola seríem bicampions, sense copa del rei seríem campions, nosaltres, els autèntics tricampions devaluats a simples champions, amb lo bonic que es visitar Vigo o León i aprendre de geografia peninsular…

  2. O.k., és de formació (o deformació) cultural, a mi em passa molt sovint per això vaig molt al tanto perquè ara estic en un procés de purificació ideològica. És que estem massa contaminats i ens manca originalitat, idees pròpies. Per això està molt bé el teu blog, el celebro de debó.

  3. És com això del blog. Per què dimonis en català s’ha de dir bloc si és un terme d’internet, global, etc. En tots els idiomes es diu blog, però en català no, hem de crear un mot propi, nostre. Quan per més inri bloc ja era una paraula en català abans que existís internet i per tant no s’està enriquint el vocabulari sinó que pot donar peu a confusió. És fonamentalisme idiomàtic basat en la diferenciació. Però és molt subtil, has de ser un perapunyetes per detectar-ho.

  4. Pingback: nunca nueve » Portugal – Catalunya

  5. Pingback: nunca nueve » la lliga espanyola és regional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *