independència comentada a cal Duran i Lleida

Us juro que sóc una persona normal i penso que tots els polítics són iguals etc etc.

Si sou com jo, potser us agradarà llegir el debat polític entre el Duran i jo mateix.

Haig de confessar que em té preocupat aquesta recent tendència a confondre el meu nick “mai9” per “maig”. 🙄

Com que he de fer veure que poso alguna cosa al bloch, us en faré un resum parcial:

 1. El Duran posa al bloc que un polític español ha dit que hi hauria inversions españoles a Catalunya “sin precedentes”. I ell mateix ho compara amb el que diuen els que realitzen les inversions que diuen que “tururut”.
 2. Jo poso un comentari a l’article dient que el que és estrany és que si el Duran veu tan clara l’estafa española, després no vulgui un Estat propi.
 3. El Duran em respon si és que penso que a Europa lliguen els gossos amb llonganissa. I que d’inversions promeses i no realitzades n’hi ha a tot arreu. I que la creació d’un Estat propi és un tema molt profund.
 4. Jo li dic que a España hem lligat els gossos amb llonganisses durant uns anys i això no ha fet disminuir el dèficit fiscal, ans al contrari, que diria el Montilla. Seguint amb el seu europeisme, li intento fer veure que un francès no promet inversions a Bèlgica amb els diners dels belgues.
 5. Carambes! Ell em diu que sí! Que hi ha comissaris d’un país prometent inversions en altres.
 6. Adonant-me que m’he quedat sense arguments: reconec que vist el panorama, no cal independitzar-nos si total haurem de seguir aguantant les españoles promeses inversores.
 7. En aquesta resposta ha estat molt bé el Duran. Diu que potser no s’ha explicat bé. Que si bé un cop independents no seríem dependents dels españols (el Duran és molt subtil!), llavors seríem dependents de molts altres! La interdependència és la clau del futur.
 8. A mi em sembla que en aquesta última resposta ha començat a confondre gimnàsia i magnèsia. Perquè la interdependència està molt bé, però no té res a veure amb si Catalunya és España o és Catalunya i prou. I també perquè per ser interdependents primer has de ser independent. De la mateixa manera que l’única manera de ser internacional és que tinguis una nació. Seria una mica això de Global/Local. En qualsevol cas, la resposta oficial ha estat:

  Duran, els projectes d’infraestructures poden dependre molt o poc d’Europa, però l’Europa la fan els Estats, i el dèficit fiscal de Catalunya amb España no ens el trauran els europeus.

Des d’aquí una salutació al passerell del Don Aire que es pensa que la “política 2.0” consisteix en anar acusant a la gent. Aprèn-ne del Duran.

One thought on “independència comentada a cal Duran i Lleida

 1. Pingback: nunca nueve » comentari trampa a Can Duran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *