en directe des de la Primera Assamblea General de Reagrupament

20:24 Aquí s’acaba l’assemblea!

IMG_5762

20:08 Carretero és escollit president de l’associació i ara està parlant. Diu que el diguem a la ciutadania serà un contracte. Nosaltres volem créixer i vindran gent de diferents sensibilitats, i diferents perspectives, i si volem ser molts, hem de ser generosos.

19:58 Ja tenim els resultats de la votació! (jo no he sortit escollit, el que ha tret menys vots n’ha tret 322)

19:25 Arriba Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt.

IMG_5763

18:55 Per passar l’espera ens posem a veure l’entrevista del Cuní a Carretero. Resulta força entretingut, motivador i divertit.

17:35 Acaba la votació i comença l’escrutini. Temps d’espera previst: una hora.

17:10 seguim votant.

IMG_5729

16:30 comencen les votacions.

16:00 Em trobo un associat del barri que ha llegit les cròniques que vaig fer de les reunions locals. Està sobtat del que vaig escriure. Li explico i pregunto si va llegir això. També li explico que allò va fer-me presentar de candidat, perquè hi ha coses que s’han de deixar de costat. Jo vull centrar-me en les bones idees del Carretero. L’argumentació més llarga és pels amics no reagrupats: encara que els associats segueixin pensant les mateixes coses de sempre (les mateixes baralles de sempre), ens podem reorientar cap a un projecte polític vàlid, i tirar endavant.

15:30 Candidats a la Junta i associats tenen una hora per trobar-se i parlar.

13:46 Anem a dinar. A les 15.30 els associats podran parlar amb els candidats.

13:32 Comença la ponència política de Rut Carandell. Diu que ens segueixen 250 persones per internet (aquí). Està penjada a internet. És el contracte amb els catalans del que vol fer RCat. És el que el ciutadà podrà exigir que es compleixi. Els punts importants del projecte polític RCat per a tirar endavant el projecte són els 3.2, 4.1.c i 4.2.b (llegiu-los, val la pena).

13:15 esmena per crear una assembla de representants territorials. A part dels 12 dels 30 de la Junta, i de la participació bianual dels coordinadors territorials, em sembla entendre que vol esmenar per crear-ne una altra.

13:00 esmena de Teo Vidal que demana que la Junta tingui dues vegueries fixes, una per Catalunya Nord i l’altre de Catalans a l’exterior. 477 sí, 150 no. Francament, crec que l’ha guanyat perquè el Joan Planes s’ha explicat fatal.

12:40 Comença la “feina”. Ara estem votant una esmena d’algú que vol que en els Estatuts en l’apartat finalitats surti explícitament promoure la integració d’altres grups independentistes. Jo he votat que no. (ha guanyat el No 400 vs 200)

12:05 Fem una pausa. 🙂

11:55 Parla Salvador Cardús en representació dels convidats. Diu que el primer problema que té Reagrupament no és explicar que la independència és la solució (ho saps fins el Montilla), el problema és convèncer que RCat és qui sabrà fer el camí. El problema és la desconfiança dels catalans.

11:50 Parla Jaume per dir quins convidats hi ha a la sala. Parla d’escriptors, empresaris, periodistes, etc. M’agrada perquè crea un sentiment de comunitat molt important. Són gent que no són de RCat però han vingut i escolten. I des de RCat en parlen. Una mostra de cortesia, una mostra que RCat no és un projecte tancat, sinó obert fins i tot als que no en volen formar part. M’agrada també que diu que ha sentit xiulets quan ha parlat de la reunió que ara hi ha a Caldes dels municipis que faran més consultes com la d’Arenys. I m’agrada també que ho menciona per dir que ells també són patriotes. M’agrada perquè corregeix la tendència que tenim els catalans de barallar-nos entre nosaltres.

11:40 Parla Carretero. Per mi el més important que diu és que els diputats de Reagrupament tindran llibertat de vot, molt diferent a la “disciplina de partit” que tenen els altres partits.

11:14 Surt algú a parlar d’economia, i com que diu que serà avorrit jo surto a veure si algú em pot ajudar perquè als endolls de la sala no entra l’adaptador del portàil.

11:04 El nostre target electoral són els exvotants sobiranistes. Entre 2003 i 2008, CiU i ERC han perdut 489M votants (32% del total). En resum, toquen a 200 exvotants per cada associat actual.

IMG_5726

10:58 Hem fet 37 actes de presentació. amb 8000 persones. Som 2237 associats (97% a Catalunya). Tenim 42 nuclis actius comarcals i de disricte. Tenim seu a BCN (60m2). Aquesta és la implantació en 5 mesos.

10:56 Comença parlant Emili Valdero sobre la implantació territorial.

10:37 Bé, ja estem aquí. He arribat més tard del que
volia i m’ha tocat seure al final de tot. Ara estem mirant un vídeo 🙂

IMG_5716

5 thoughts on “en directe des de la Primera Assamblea General de Reagrupament

  1. Pingback: nunca nueve » Segway a Barcelona

  2. Pingback: nunca nueve » reagrupat 3

  3. Pingback: nunca nueve » Reagrupament i les llistes obertes

  4. Pingback: nunca nueve » demà, 2a assamblea Reagrupament

  5. Pingback: nunca nueve » nou Reagrupament, ara amb més treball

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *