contra drets i deures

A NY, USA, em va semblar veure una altra cosa que voldria comentar.

La idea que sona per aquí de “drets i deures” és una collonada majúscula per a gent encara per civilitzar.

Així no anem enlloc. A base de drets i deures no es pot fer res. M’importen una merda els meus drets i deures. És una decadència estúpida de la idea religiosa del bé i del mal, posada a la terra, en temes socials.

El concepte és totalment erroni perquè, per començar, a veure qui és el capullo que sap què puc fer i què no puc fer. No ho sé jo, ho sabrà ell.

Aquesta idea dual s’ha de canviar per “funcionalitat i flexibilitat“. És infinitament millor que un treballador funcioni, faci el que hagi de fer (fixeu-vos com la frase evita concretar), i que sigui flexible.

O sigui, ha de funcionar tot super-quadriculat, i també hem de ser flexibles.

Com veieu, aquestes dues idees són molt millors que l’adoctrinament per a domesticar-te dels “drets i deures”.

“the pursuit of happiness” (una funcionalitat flexible) és molt millor que el “dret a una habitatge digne” (el dret d’un, deure pels altres).

A la puta merda amb els drets i deures, i que visquin els insults cívics.

Agraïments: Agraeixo la inspiració al Doctor Duran i el seu últim escrit que acaba dient “Doncs jo també penso el mateix.”

13 thoughts on “contra drets i deures

 1. dius: ““the pursuit of happiness” (una funcionalitat flexible) “… això és una traducció lliuríssima oi?? 😀

  sembla que amb ny has descobert la sopa d’all eh? 🙂

 2. traducció lliuríssima de què? ho vaig buscar al google!

  i serà tan sopa d’all com vulguis, però jo no paro de sentir “drets i deures” a tort i a dret, a veure si no cal redescobrir-la més doncs!

 3. home, “pursuit of happiness” vol dir “cerca de la felicitat” i em sembla que ja ho saps oi? 🙂

  i m’agrada la teva sèrie de “a ny si que saben fer les coses” però no cal perdre de vista que som dues societats diferents, en dos llocs diferents i amb dues cultures diferents. I que visquem, i pensem, diferent no és causal. Vaja, que la nostra estructura social és conseqüència.

  Ep! Que jo crec que tenim molt a millorar eh? Però no tot es pot copiar 🙂

 4. si que ho sé què vol dir…. 😕

  però greips, el meu intent no és que fem les coses com allà, ni que les copiem. Només que ens adonem que es pot fer diferent i les conseqüències que pot tenir, ja en tinc prou.

 5. pretenia enllaçar aquest post: “Tendències / Continua l’adaptació de parades de bus per a cecs, amb guies de plàstic i tapant els parterres”, però no ho sé fer 🙁

  Disculpeu-me, però sóc un desastre tecnològic.

 6. Pingback: nunca nueve » Nevada Intransigent

 7. La majoria tenen alguna activitat extraescolar. Els que s’ho poden permetre, en fan més d’una i de dues, entre les quals podem trobar algun idioma, música, esport i, per descomptat, deures per a casa.
  ES MOLT GUAY! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *