reagrupat 2

Ara vinc de la segona reunió amb Reagrupament Horta-Guinardó.

La valoració general és que aquesta gent té massa història per tirar endavant.

Els temes estrelles d’avui han estat els colors de l’estelada, i si la junta general s’ha de reunir amb 5 dies d’anticipació o 10.

Que aquest últim tema hagi esdevingut tema és bastant culpa meva. Resulta que un de la reunió havia presentat una esmena al reglament (que aprovarem el dia 3 d’Octubre) demanant que es reduís a 5 dies el temps necessari per convocar la junta. I algú de Deltebre li ha dit que ell necessitava 10 dies.

Jo el que he fet és defensar el de Deltebre, cosa que ha servit per evocar la retòrica del “si t’hi presentes has de saber t’hauràs de sacrificar i sinó no t’hi presentis”.

Són retòriques molt difícils perquè de seguida et surten en que ells es presenten perquè podran fer-ho. O un altre: que ell no s’hi presenta perquè té dues feines i sap que no hi dedicaria el temps necessari.

També hi ha l’excusa de les presses: “És que en una setmana poden passar moltes coses eh!” I poder-se reunir ben ràpid és la solució. O al revés: és que si no es poden reunir ben ràpid com han de dirigir? oi? El problema de fons és creure que els procediments solucionen res, i no tenir en compte que les solucions vindran de les persones, no de si s’han de reunir cada 15 dies o cada cap de setmana.

El que vol fer juntes amb 5 dies és el mateix que a l’altre reunió va proposar reunir-se cada setmana dues hores i és el mateix que també ha proposat que la junta es reuneixi mensualment i no bimensual com era original, i és el mateix que no vol que més d’un terç de la junta pugui tenir sou (enlloc del 50%). També ha proposat que s’allargui el mandat de dos a quatre anys. Així doncs podem concloure que aquest home (que es presenta a la junta) té massa temps, poca feina i massa diners. 🙄

El tema dels colors de l’estelada ha sortit perquè un ha dit que havíem de posar una estelada a darrera d’on parli el Carretero (que el 30 d’Octubre ve al barri). Llavors un ha dit que coneix un que té una estelada però que potser és massa gran. L’altre diu que no deu ser tan gran com per ser massa gran. L’altre que si posar una senyera de faldilles a la taula. L’altre que es nega a posar la senyera de faldilles com si fos un drap. I d’aquí ja hem encadenat en si ha de ser vermella o blava. Un que si alguns que porten la vermella no volen la independència. L’altre que si som plurals hem de portar les dues. L’altre que la blava ja és prou plural.

Quan ja estàvem marxant un ha dit que la setmana que ve juga el Barça i que a veure què fèiem. I llavors un ha dit que es negava a canviar la reunió de dia pel Barça.

Al sortir un dels que defensava els 5 dies m’ha dit que ara feia temps que no hi anava, oi? És que la setmana passada no vaig poder venir. 🙄

I ja us ho dic ara, la setmana que ve no hi vaig, i si cal, miraré el Barça. 😈

PD: Aquell home que el coneixia tot el barri i la seva dona deia que era el més adequat per presentar al Carretero, resulta que no podrà perquè està fora. Hem decidit que ho farà un jovenet que una de les virtuts que té és que és jovenet, encara que l’altre dia al sortir em va dir que a la seva colla l’estelada que els agrada és la vermella. Quan vingui el Carretero pot ser un festival. 🙄

6 thoughts on “reagrupat 2

 1. Em sembla trist deixar de banda de la política per un partit del Barça. Segons entenc, tu ho faries per una picabaralla o fins i tot en broma, però pel comentari anterior diria que hi ha gent que s’ho planteja seriosament. Gol al camp, pau a la terra…

  Per cert que hi han dues estelades perquè la primera, la blava, té el seu orígen en els nacionalistes de principis de segle, més aburgesats i que prioritzarien la independència a un canvi de model social, però que tampoc hi renuncien. Diguem que és l’estelada conservadora si bé no és pròpiament de dretes.
  L’altra però, és una variant de la blava, i suprimeix el blau, precisament per considerar-lo un color conservador. L’estelada groga (jo en dic així) és la pròpia de l’esquerra independentista més radical, tipus CUP, que demanen la utopia: uns països catalans lliures i socialistes. I o tot junt o res, per tant és lògic pensar que, segons com, l’esquerra independentista no vol la independència.
  No hi ha una estelada pròpiament de dretes, però, en qualsevol cas, jo crec que Reagrupament hauria de fer anar la blava sense cap mena de dubte (o és que també demana un canvi de model econòmic o social?).
  I si uns independentistes volen ficar cara a un acte públic haurien de saber què vol dir cada estelada, com a mínim. Mentre això no sigui així, l’independentisme serà d’anar per casa… i precisament si som d’anar per casa, no en sortirem mai, d’aquesta casa.

  Salut i llibertat!

 2. Deixar de banda la política? Però tu has vist política en el que el mai9 explica de les reunions d’aquesta gent? Això primer.

  I segon em sembla força ridícul donar importància al color de l’estelada. Primer perquè l’estelada groga no té ni la meitat de temps que la blava, així que no pot pas ser una alternativa ideològica, ja que durant 60 anys només n’hi va haver una (i recordem que, com l’estelada blanca i algunes altres, la groga va sorgir com a bandera mascota de partits en concret!) Segon perquè per canviar una icona no canvia màgicament la gent. Tercer perquè és l’estel, i no el color, el que porta el significat. I quart perquè les banderes no fan política, les banderes fan banderes i que jo sàpiga el tema del poder de la iconografia és una altra història bastant més àmplia i complexa.

 3. A mi em sembla que hem d’aconseguir la independència sense haver de fer tots un curset de banderes, i inclús sense haver-nos de posar d’acord.

  I respecte a si Barça o reunió: el que està malament és que aquell de la reunió que va dir que hi havia partit, simplement va dir que hi havia partit, jo crec que si ho va dir és perquè preferia veure’l, però ni es va atrevir a dir que preferia veure el partit. I la segona cosa important és que el que li va contestar ni es va preocupar de saber si realment necessitem reunir-nos la setmana que ve (inclús al revés: com goses dir que no ens hem de reunir!?) sinó que per principis s’oposa a canviar res pel Barça.

  És un discurs d’essències a veure qui aguanta més per la causa.

  A més, és que és del tot estúpid. Tu creus que hem d’estar en una reunió parlant de si és més important el Barça o la pròpia reunió? I encara et diria més: per aconseguir la independència el primer que hem d’aconseguir és que els de la reunió estiguem d’acord que és més important un partit del Barça que la nostra reunió.

  Estic cansat de gent que es pensa que el que fan és tan important.

  “ens hem de mobilitzar”, “hem de fer difusió”, “hem de penjar cartells pel barri”. No companys, el primer que hem de fer és deixar de fer el tonto.

 4. Pingback: nunca nueve » en directe des de la Primera Assamblea General de Reagrupament

 5. Pingback: nunca nueve » reagrupat 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *