Ventilador Vornado

Vornado és la marca d’un ventilador que m’he comprat a Nova York.

IMG_5305

A la foto he posat el ventilador lateral perquè vegeu el més important: la profunditat del canó. Aquí hi ha un vídeo explicant la tecnologia. I aquí una foto frontal.

Al costat he posat un gelat Ben & Jerry’s Cookie Cough (que m’estic menjant ara mateix) perquè vegeu l’escala.

Jo vaig comprar el model més petit, el 530 per $67 (47€).

L’aire surt per un canó de 19cm de diàmetre i noto el flux d’aire directe a 2m. I això és al nivell més baix, nivell que no fa gens de soroll.

També vaig haver de comprar un adaptador de 120V a 220V.

Val la pena? Val molt la pena. A eBay he trobat aquest que el ven per $47+shipping. 🙄

Seguidament unes reflexions gratuïtes inspirades per la dolça brisa marinera del ventilador: :mrgreen:

Quin català/español hagués esmerçat temps en millorar tecnològicament un trist ventilador? Aquí tothom es posa aire acondicionat.

Els ventiladors són aparells sorollosos que mouen aire calent. Aquesta és la nostra concepció.

Qui pagaria 50€ per un ventilador tan petit? Qui és l’espavilat i qui el naïf?

Algun emprenedor americà s’ha passat temps mirant com millorar un ventilador i ja no fa “ventiladors” sinó que fa “circuladors d’aire”. Li ha canviat la paraula per marqueting? Els clients ja no comprem un ventilador. Jo no m’hauria comprat mai un ventilador a USA. M’he comprat un ventilador de marca Vornado.

2 thoughts on “Ventilador Vornado

  1. Jo faig anar ventiladors perquè l’aire acondicionat consumeix molta més energia i, a més, hi ha el problema dels refrigerants… La calor, almenys al nostre país, és moltes vegades problema de que l’aire no flueix degut a les altes presions. Així doncs, un ventilador és la solució ideal i més ecològica possible. Jo tinc un Tropicano de tota la vida per la meva habitació i sí, fa soroll, però ficant música n’hi ha prou per oblidar-te’n.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *