L’Hereu és imbècil, part XXVII: pas zebra en moviment

Avui tenim un cas sorprenent. L’Ajuntament ha mogut un pas zebra.

IMG_1897

Algú sap per què? Havien de pintar una zona groga de prohibit aparcar? Serà que a l’Hereu li agraden les cantonades rodonetes? Volia treure places d’aparcament i no sabia com fer-ho? No li agrada que els vianants caminin recte?

Si camines recte i et maten, serà culpa teva perquè no has passat pel pas zebra? Culpa de l’Ajuntament perquè no sap ni despintar l’antic pas zebra?

Per mi el problema és que en quatre pams quadrats es trobaran tots els que creuin i vagin per la vorera. Qui vulgui aprofitar la rampa (cadira de rodes, bicicleta o una dona amb un carro de compra) és molt probable que es mengi algun altre vianant.

Però la gent és sàvia! Mireu aquesta dona com ha creuat recte, saltant-se incívicament les regulacions de l’imbècil de l’Hereu.

IMG_1898

15 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part XXVII: pas zebra en moviment

 1. en aquesta la millor secció de la blocoesfera catalana avui em veig obligat a treure’t una mica d raó. Crec q el fet de moure’l permet alliberar les cantonades d’objectes. D’aquesta forma permet als cotxes veure ràpidament si hi ha vianats o algú aturat/passant, i si gira a la dreta i hi ha un vianant pot parar-se sense molestar als cotxes que anaven rera seu, que poden continuar recte.

  D’altra banda, el punt de pas és més ample que la vorera pq pel que veig al fons a la dreta aquesta es fa més petita per permetre l’aparcament de motos no?

  També podria ser que tot això els hi hagi sortit de puta casualitat, clar.

  Enfi, és la meva opinió. 🙂

 2. escolta, abans a la cantonada no hi havia res, de l’únic que l’han alliberat és del pas zebra.

  això que el cotxe es pari sense molestar al de darrera ho entenc més, però si és a costa de fer caminar més als vianants em sembla imbècil. Em sembla molt més important que els vianants puguin seguir caminant recte (com veus a la foto ho fem igualment) que no pas això que un cotxe fagi esperar al de darrera.

  I això que així els cotxes veuen millor els vianants no cola perquè perquè a la pràctica els veuen igual encara que la teoria digui que es veuen millor. Estic cansat que em tractin com a disminuit psíquic. Hi ha un pas zebra i hi ha un vianant, et pares i punt. No cal fer invents per augmentar la visibilitat. Al final haurem d’anar pel carrer amb casc.

  El problema teòric que hi ha de fons que li fan prendre aquestes decisions és pensar que la gent és imbècil i necessitem que ens tractin amb cotonets i que només som aptes per treballar a un McDonald’s. Si som tan idiotes que ens han de portar de la maneta per creuar un carrer ja tan li valdria impedir-nos anar a votar.

  Qualsevol dels tres motius no em sembla prou bo per anar movent passos zebra i treure dues places d’aparcament.

  Com altres vegades, em sembla que això està fet a cop de manual del bon urbanista del 2009 que marca les tendències igual que a la moda hi ha el color de la temporada.

  per cert, el punt de pas no és més estret, la moto està sobre la vorera, com s’ha fet tota la vida. Aquesta és una cosa que l’Hereu també ha decidit canviar. Treure places de cotxes per posar-hi motos. I d’aquí un temps multaran les motos sobre la vorera. Aquesta és la ciutat de l’Hereu.

 3. A veure, jo no tinc ni idea de quin carrer és aquest, però si per aquesta cantonada es gira a la dreta és molt sensat que el pas de vianants estigui una miiica allunyat de la cantonada, perquè el conductor, que està a l’esquerra del cotxe, pugui veure amb seguretat si hi ha algú creuant pel carrer.

  Perquè imagina’t que vas per la vorera en sentit contrari al que va la dona de la foto, i en el moment que tu creues, per darrera teu ve un cotxe, que tu no veus perquè el tens darrera i vol girar a la dreta. El conductor del cotxe tampoc et veu tot d’una. I la cosa pot ser tràgica.

  En aquest cas sí que entenc el moviment del pas. No l’entenc si el carrer és de pujada i els cotxes només poden girar a l’esquerra.

  No sé si m’he explicat, però jo ho veig claríssim.

 4. Afegiria que tampoc entenc perquè és el “classic” pas de zebra, quan ara es dediquen a fer quadradets a banda i banda (allò perquè les motos/bicis no rellisquin)

  Quant a lo de excusar la seguretat de visió del cotxe, sent la cantonada que és, el cotxe al girar no “hauria” d’anar a més de 10 per hora y si tu no ets un putu micu cec i sord tio sensat MIRES abans de creuar. Com a tot arreu.

 5. Repeteixo el missatge pk veig que no s’ha guardat..

  Jo afegiria el fet que no ho han pintat allò amb quadradets d’aquests tan guais perquè les bicis motos no rellisquin quan plou (perquè, és clar, la pintura antilliscant encara no s’ha inventat és molt cara, sabeu?).

  I una manera molt fàcil de refutar el trasllat amb l’excusa de la “bona visibilitat” és que quan hom fa un gir en aquest carrer, doncs no el fa a chopucents per hora i només tocant el fre el cotxe ja para. Si vas ràpid et menges el vianant igual…

  És més, se suposa que no som uns putus micos cecs i sords persones que no creuen com qui anés pel camp. Hom MIRA PELS CANTONS AVERA SI VE UN COTXE…

 6. carlitos, passa que el WordPress em demanava que aprovés el comentari. En principi és per l’spam, però fa una mica el que vol 😛

  Trena, si que t’entenc, però estic d’acord amb el que diu el carlitos.

  I a més, això de “imaginem que va un vianant sord i mut i en la mateixa direcció del cotxe i també passa un cotxe” em consola molt poc quan les conseqüències són dues places d’aparcament menys i tots els vianants fent volta per creuar, cosa que, repeteixo, NO FEM.

  És que a veure si ho tenim clar: NO HO FEM. Quins invents s’inventa l’Hereu si resulta que ens ho saltem? I no ens ho saltem perquè siguem incívics, ens ho saltem perquè està mal pensat.

  Estarà ben pensat teòricament assentat en un despatx i pensant en tots els cassos possibles, però no està ben pensat a la pràctica.

  I el tema és que si els invents de l’Hereu són imbècils no passa res perquè tampoc ens afecta tant. Tothom es salta les noves normes del capsigrany de l’Hereu i la vida segueix endavant.

 7. A veure, no ho feu quan aneu rectes, però si puges pel carrer, segurament creues en diagonal i deus arribar a trepitjar el pas de vianants, cosa que abans, amb el pas just damunt de la cantonada segur que no passava. Sigui com sigui aquest pas de vianants no servirà per tothom o sigui que tan és.

  I sí que has d’anar a poc a poc si vas en cotxe i vols girar, i també és cert que si ets un vianant miraràs si venen cotxes. Però la meva germana té una cicatriu al genoll d’un 3 cm de llarg per 2 cm d’ample per una collonada semblant a la que he explicat abans. I et prometo que ma germana no és un putu mico cec i sord, i malgrat això la va aixafar un cotxe. I també et diré que el cotxe, segons la meva germana, no va fer res “malament” i no anava massa ràpid, perquè acabava de posar la primera.

  Va ser una refotuda circumstància casual d’aquestes que no ha de passar mai perquè tothom va amb molta cura. Doncs això. I ma germana va estar prop d’un mes de baixa.

  I ella no n’és de cega i sorda, però hi ha molts cecs i molts sords que potser no tenen tanta capacitat com tu de sentir o veure un cotxe. Calla! El meu avi era cec i mig sord!

  Ara mateix no sé si és més imbècil l’hereu o la gent que es pensa que les persones cegues i sordes, a més, són curtes de gambals.

  Jo, sincerament, penso que el millor sistema polític és l’anarquia.

 8. I carlitos, una cosa més. La “novetat” aquesta de pintar els passos de vianants amb quadres és perquè les PERSONES no rellisquin. Sé que algunes persones caminant havien caigut i havien denunciat a l’ajuntament. Van guanyar els casos i l’ajuntament va haver-los de pagar certes indemnitzacions. Per aquest motiu es va decidir que per la zona on teòricament han de caminar les PERSONES en un pas de vianants no s’hi posaria pintura, ni antilliscant (que ja n’era per als vehicles a motor i/o rodes) ni de cap altre tipus.

  En fi…

 9. home, mai9, si la teva idea de lo més important és que els vianants puguin caminar recte al arribar als encreuaments, l’Eixample deu ser el teu malson particular 😀

 10. Trena, m’he perdut en tantes coses que has dit.

  greips, la meva idea genèrica si que és que els vianants vagin rectes, el que passa és que resumint resumint, el problema més gran de moure el pas zebra és que s’hauran de desplaçar els vianants. I el problema no és les tres passes, el problema és que no ho fan. Sembla que no m’explico 😛

  L’Eixample em sembla perfecte, i també serveix per caminar menys si aprofites les cantonades per fer escala (tu ja m’entens, espero).

 11. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part XXIX: el carril bici que puteja a tothom

 12. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part XXXIII: pas zebra esbiaixat

 13. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part XXXIV: barres protectores anti-vianants

 14. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part XLIV: pas zebra amb gual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *