L’Hereu és imbècil, part XXIX: el carril bici que puteja a tothom

Es pot fer un carril bici que perjudiqui a vianants, conductors i als propis ciclistes? Sí que es pot. L’Hereu, que és molt d’esquerres, perjudica a tothom per igual.

IMG_1865

Aquesta foto està feta al Passeig Maragall encreuant-se amb Ronda Guinardó.

I aquesta dent a la vorera és la que han fet pel carril bici.

Observeu la dona que bé que passeja pel Passeig Maragall. Ja voldríeu ser-hi oi?

Pensareu que han hagut d’estrènyer la vorera perquè faltava espai. Doncs resulta que d’espai en sobra. O m’ho sembla a mi. Us ho sembla a vosaltres mirant les dues següents fotos?

IMG_1921

IMG_1924

Què ha passat Hereu?

Jo us diré què ha passat: La prioritat són els cotxes. Les bicicletes no són un mitjà de transport. I els que van a peu ja en tenen prou amb sis rajoles.

I per què han fet la dent a la vorera? Perquè la família ciclista tingui on parar-se mentre espera que els cotxes deixin de circular.

Quantes coses hi ha malament en aquestes fotos?

A la primera foto veiem un cotxe aturat just a sobre el carril bici. És culpa seva? No, és culpa de l’Hereu. Si queda més enrera tapa els cotxes que passen (motiu suficient per moure un pas zebra), i total tampoc hi passen bicis pel carril bici. La gent adapta la realitat de l’Hereu a la realitat real. A la tercera foto veiem un corredor al carril bici. I un altre dia que hi vaig passar hi havia un cotxe aparcat just allà. Com veieu és un carril bici multiús i super-super-pràctic. I és per aquest profund respecte a la multiculturalitat que quan hi passo en bici, circulo pel carril de cotxes. 😈

Si mireu darrera el cotxe a la primera foto, veureu que hi ha un grapat de vianants just a sobre el carril bici. Però no estan a la vorera? Hòstia Hereu, cada dia ens ho poses més difícil!!!

Així doncs el ciclista cívic quan creuï el carrer (si ha pogut superar el cotxe de la foto) arribarà a una vorera amb vianants que surten o arriben de creuar el mateix carrer que tu. I per la dreta arriba una infanteria de vianants que han creuat l’altre carrer (si no és que el semàfor està vermell i llavors tenim el grup de vianants just al mig esperant que es posi verd). I per l’esquerra tenim la sortida del metro, lloc propens a sortir gent en estampida.

Però la cirereta del pastís és que l’Hereu ens ha posat l’estació del bicing just al costat oposat on ell ha posat el carril bici! 😯

Hereu, t’estimo.

T’estimo tant que faria una bogeria un incivisme per tu.

La meva solució als incivismes provocats pel mal cap de l’Hereu: treus aquest carril bici idiota on els hi hagi. Fas la vorera més gran, fas els passos zebra més grans, poses les bicicletes als carrils normals de circulació i pintes un parell de bicis al terra com fas als carrils bici del centre. (sí, un carril normal amb bicis pintades al terra)

Fixeu-vos que amb un sol moviment he arreglat la falta d’espai a la vorera, les contusions dels ciclistes quan arriben a la vorera plena de vianants, la inseguretat dels vianants que no saben per on els sortirà un ciclista, els cotxes que es posen sobre el carril bici, estacions del bicing posades del revés i ciclistes que poden morir atropellats intentant agafar o deixar la bicicleta del bicing.

Només hi surten perdent un tipus de gent: els que van en cotxe. Però jo crec que es calmaran quan vegin el terra pintat amb senyals de preferència per bicicletes.

Hereu, per què no ho proves, home…? Si ho fas, et deixem pintar el terra de vermell.

7 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part XXIX: el carril bici que puteja a tothom

 1. Què me’n dius de la rampeta i l’escaleta que hi ha a la vorera del davant, on l’escola?

  Però bé, per mi el més greu és l’agressivitat dels vianants i com de vegades es dediquen a gairebé amenaçar els ciclistes sense fonament. I com uns carrils bici de merda els hi donen arguments (arguments de merda, també.)

 2. certament també es podia fer millor. Passa que allò ho van fer quan van fer arribar la ronda guinardó fins allà, i llavors no hi havia aquesta “escola” (em sembla que és una espècie de cosa mèdica), sinó que hi havia una caseta amb un gran jardí.

  Llavors, els que van fer el carrer van fer el que van poder, i els que han fet la casa, s’han trobat el que s’han trobat.

 3. Veig que l’Ajuntament no escarmenta i va repetint errades garrafals com el carril bici de la Diagonal, entaforat entre parterres, quioscos, motos, bancs … i vianants. Entre això i el Bicing acabaran fent antipàtica la bicicleta.

 4. com mola això de la bici xD és tot una aventura jajaja. A part de la bicicleta que faig servir per moure’m, tinc un a BMX, d’aquelles per fer l’incivic cabrioles pel carrer o skateparks. Doncs cada dia tinc més clar que anar pel carril bici ha de ser bestial. Saltant a la gent, els capós dels cotxes, mobiliari urbà i ósties per un tub. O t’ho prens amb conya o vas per la carretera…

  Qué curiós que si el carril bici anés per la carretera no hi hauria problemes, si es que és de calaix.

  Tant que ens agrada imitar als holandesos i ells, que tenen tots els carrils per la carretera…

 5. Pingback: desPensaments » Sentit comú

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *