debat sobre la independència

Us recomano mirar el debat sobre la independència (de Catalunya, evidentment). Ho he trobat aquí

Coses que he sentit allà:

el dèficit públic provoca un llast que atrofia el sector públic que no li permet fer programes més enllà.

Hi ha un pro-españa que voluntàriament confon dèficit fiscal i superàvit comercial. (Que és alguna cosa així com que els catalans produïm molt perquè els españols ens ho comprin pagant amb els impostos que han recollit a Catalunya).

Una altra cosa que fan és fer veure que els rics s’independitzen. Cosa que es contradiu amb el que diuen en un altre moment on elogien pertànyer a España perquè és Zapatero qui ens ha tret l’impost de patrimoni.

En general surten tots els temes que sempre van sortint quan se’n parla.

He trobat una cosa interessant. L’enllaç del YouTube que he enllaçat, l’ha penjat el Centre d’Estudis Sobiranistes. Té 170 visions i 1 comentari. Però també he trobat el mateix vídeo penjat per l’Associació Ciutadans de Catalunya, la presidenta de la qual estava al debat. Té 301 visions i 8 comentaris.

I encara una altra cosa interessant, els del CES han penjat el vídeo en 6 trossos de 10 minuts i un de 3 minuts. Els altres, 2 vídeos de 30 minuts. Curiosament el dels sobiranistes té més qualitat però es veu que no saben que es poden penjar vídeos de més de 10 minuts. Limitació que originalment tenia YouTube, però que ara deuen haver tret.

Dic jo que l’han tret perquè aquell vídeo és de 30 minuts. Com a bon català intento fer les coses amb qualitat però se m’ha passat per alt el més obvi, i em cenyeixo a la regla dels 10 minuts ni que sigui penjant un vídeo de 3 minuts on 1 és de títols de crèdit. 🙄 Em sembla que ja sé perquè no som independents (i tenim el dèficit fiscal que tenim)

I per favor, no escolteu la dona del debat. És tonta. No és que sigui pro-España o exdirectora executiva de la Societat per a l’Avenç del Pensament Crític (això és veritat), és que és tonta. I això no hi ha referèndum que ho arregli.

2 thoughts on “debat sobre la independència

  1. Sí, aquesta dona és tonta. Molt tonta. Però molt. Feia temps que no veia tanta ignorancia concentrada en una sola persona. No presenta cap argument i no en sap contestar cap de les idees que li proposa el senyor Alfons López Tena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *