què és més càr?

Parlant dos cops sobre la compra del braç pels monitors m’he trobat intentant justificar el preu real del producte (400€ per dos monitors).

I crec que valdria la pena posar-ho per escrit abans que me n’oblidi. 🙂

També penso que és interessant saber aquestes coses, però només si t’agraden els diners.

Encara que també podria estar totalment equivocat.

El tema és: per què crec que 200€ per un braç pel monitor és el preu que toca?

No parlaré del braç en sí, ni què té aquest braç que no tenen altres més barats. (i podria estar-me molta estona parlant-ne….)

El més obvi és que se’n venen pocs. Això hi fa molt. I aquest és un obstacle que no arreglarem fins que tots els meus amics i lectors acceptin que el necessiten. 😈

El segon motiu, i més interessant (i inventat per mi) és que el braç és un producte físic. I per això més car.

La meva teoria és que les plaques mare, les pantalles, els xips, disc durs i etc, no són físics sinó productes tecnològics. Productes que pagues no pel que són físicament sinó per les coses invisibles que poden fer (ok, les pantalles fan coses visibles 😛 ).

I aquí posaria un exemple: què val més un mòbil o una hora d’una dona de neteja netejant?

Em direu que hi ha mòbils més cars, i jo us diré que hi ha mòbils molt sofisticats per menys de 10€. Estem parlant de netejar! És més barat un objecte que serveix per parlar amb algú que no veus que no pas algú que treu la pols dels mobles.

I aquest és el motiu perquè un tros de metall ben posat és més car que un xip que fa trenta milions de divisions cada milisegon.

I, si em permeteu, aquest és el motiu perquè a la Índia són pobres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *