L’Hereu és imbècil, part XX: biblioteca d’aparador

Avui m’he empipat quan he anat a la Biblioteca-Centre Cívic Sagrada Família (Google Maps).

És una puta merda de biblioteca amb menys taules per estudiar que finestres.

L’espai que ocupen les escales és més gran que l’espai efectiu per seure i llegir un llibre.

L’espai de la recepció és la quarta part d’una planta. I mitja planta està ocupada per una “àrea infantil” més buida que el cap de Jordi Hereu.

La gestió de l’espai -pensant com pensen els arquitectes- és fantàstic. Tot és molt ample i pots fer unes passejades fantàstiques per dins la biblioteca. Passejades que faran els usuaris buscant una puta taula on seure.

M’he emprenyat bastant.

Tanta retòrica sobre la importància de l’educació, i el que efectivament és important (que la gent pugui estudiar) és pràcticament impossible.

Tenint en compte que jo ja no freqüento aquest tipus d’establiments, m’he quedat sorprès de frustració que m’ha causat veure la “biblioteca”. M’hi he atansat perquè m’he trobat una amiga atractiva pel carrer que hi anava.

6 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part XX: biblioteca d’aparador

 1. Pingback: Daily News About Barcelona : A few links about Barcelona - Saturday, 30 May 2009 12:17

 2. Posats a criticar les noves “biblioteques” de l’hereu, que ben bé son com la plaça de lesseps però amb sostre, podries aplicar la mateixa regla del dit per a la resta. Ja que comento Lesseps, la magnífica biblioteca Jaume Fuster, de la que si no recordo malament l’alcalde i regidors es posaven medalletes ja que l’afluència de avis i immigrants persones havia crescut molt per aquests espais públics. Total, que tú entres en una biblio d’aquestes i et trobes que hi ha més llibres de premsa del día i més butaques a la “sala d’espera”(està prop de l’entrada) per dir-ho d’alguna manera, que a la propia biblioteca en si. Y la resta de l’espai ja l’has descrit molt bé tú mateix.

  Visc/a les biblioteques públiques de Barcelona!

  Jo des d’aquest humil comentari recomano a qui freqüenti aquests llocs que vagi a les biblios de les universitats (al meu cas, UPC, campus Diagonal Nord). Es tot el contrari de les públiques xD i l’horari es de 8.30am a 2.30am 😀

 3. carlitos, com bé dius la Joan Fuster també és el mateix estil. Vaig anar-hi quan la van inaugurar i recordo fer unes passejades impressionants. 🙂

  La que s’emporta la palma va ser una biblioteca de Terrassa que (ara fa uns anys) tenia fil musical! Fil musical a tota la biblioteca eh! i els llibres estan disposats com el Carrefour posen els productes: passadissos amples, rengleres de prestatges i productes a les cantonades per cridar-te l’atenció.

 4. Hola,
  sobre les biblioteques actuals, les directius que segueixen és la de fer circular els llibres, novel.les, dvd’s, cd’s, etc. Ser punt de trobada, fer activitats en l’espai infantil (per cert a quina hora vas anar-hi?).
  Molts cops comparteixen espai físic amb centres cívics o similars.
  El que és cert és que no estan pensades com a aula d’estudis.
  Què això no s’adecua a la realitat, en això ja no hi entro? Sé que n’hi ha que tenen espais determinats per estudiar, Tecla Sala Hospitalet, o és el mateix centre cívic que hi té algun espai.
  No és el mateix una biblioteca popular que una universitària o una escolar.
  Amb això segueixo pensant que els que paguem per pensar no ho fan gaire

 5. Gràcies Jaume per les aportacions.

  hi vaig anar a les 4.

  ja m’imagino que no són iguals les biblioteques populars que les universitàries, però allò estava ple d’universitaris. És que el poble no va a les universitats? És que s’han de fer biblioteques populars adaptades a la gent que va als bars a mirar futbol?

  Ja sé que no deies això però m’ha vingut de gust matxacar la idea aquesta de “no, és que això és una biblioteca popular”.

  Hereu, per quan biblioteques per gent que no li agrada llegir?

 6. per cert, que jo no dic que s’hagin de pensar les biblioteques com a aula d’estudis, però el que no em sembla bé és la d’espai perdut on es podrien posar taules i cadires, perquè dóna la casualitat que sembla que en falten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *