L’Hereu és imbècil, part XIII: creuar el carrer

Les següents fotos m’havien de servir per iŀlustar com l’Hereu pinta els carrils bici de vermell. Però iŀlustren molt millor la vida del vianant.

IMG_0734

IMG_0735

A la primera foto veiem un home passejant el gos a mig creuar, i dues dones començant a creuar.

Estem a la Gran Via i sembla que aquest seria un lloc on tindria molt sentit poder seguir caminant.

A la segona foto veiem com la dona en cadira de rodes i acompanyant s’han escapat per segons de topar-se amb tres motos i un cotxe que s’han plantat al mig.

Senyor Hereu, explica’m qui té prioritat aquí.

I mentre passen aquestes coses vostè es dedica a pintar carrils bici de dues direccions?

En què està pensant? En aquest joc potser?

Senyor Hereu: FP, una opció de futur.

14 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part XIII: creuar el carrer

 1. En principi té prioritat el vianant, ja que si portes un cotxe i fas un canvi de direcció, has de donar piroritat a qualsevol persona o animal que estigui creuant… O això tinc entès.

 2. Doncs que tinguin sort aquests “vianants”. Amb el terra pintat de vermell per les bicis i la valentia que mostren els cotxes, la necessitaran.

  Per cert, la pregunta era més preguntar-se a qui s’hauria de prioritzar enlloc de preguntar-nos qui té la prioritat realment. Si la té el vianant, canta com una almeja que l’Hereu no fa res perquè tothom ho sàpiga.

  Ah, i encantat de veure un comentari teu, Helena. 🙂

 3. Està clar que una pintada al terra per indicar-ho seria el més oportú perquè fos clar, però és el que penso jo a vegades; si tothom tingués ben clares les normes de circulació (i quan dic tothom, incloc als vianants, que són els més perillosos quan es mouen a vegades), aquest lloc no hauria de tenir cap problema. Però clar, la meitat dels cotxes es passen aquesta preferència per vés a saber on, i la meitat dels vianants passen també sense mirar, i per això hi ha problemes.

  M’agrada veure aquests articles amb fotos de llocs on jo passo cada dia amb la bici, i ja de pas, comentar-los també…!

 4. A mi em sembla que la feina del polític ha de ser senyalitzar i posar ordre allà on no n’hi ha.

  Els vianants han de mirar, però per passar per allà han d’atravessar dos carrils bici en direccions contràries i després topar-se amb els cotxes i motos. Està molt mal fet.

 5. Hola, no és per defensar l’Hereu (també crec que és una mica imbècil), però aquesta foto té trampa.
  No hi ha pas de vianants per aquí, per tant són l’home del gos i la senyora que empeny la cadira de rodes qui s’estan saltan la senyalització.
  Tal com està montada la història seria que els vianats creuessin pel lateral del passeig. A la Gran Via hi ha varis trams així, tu vas passejant pel tros del mig i, merda!, de sobte no hi ha pas, llavors o passes de tot i tires pel dret o canvies d’acera i passes pels semàfors.
  Error de disseny? segurament.
  Vinga, fins un altre!

 6. A veure, no sé si es pot passar o no es pot passar. De fet, el simple fet que no sapiguem si es pot o no es pot ja és un motiu per dir que l’Hereu ho està fent malament.

  El punt de la qüestió és que crec que s’hauria de poder passar i senyalitzar-ho i que no sigui una aventura. I en contra d’això, l’Hereu es posa a pintar carrils bici.

  Gràcies per l’aportació 🙂

 7. En Jaume té raó: en aquest tram els vianants no poden creuar. Fixa’t que no hi ha pas zebra ni semàfor, per tant és un encreuament on només els vehicles hi poden parar.

  De fet, la pintada al terra segurament segueix el carril bici oi? Se li pot criticar el tipus de pintura però no que ho pinti de color diferent (a europa ho fan molt això, per tal de distingir els diferents tipus de vies).

  Jo estic d’acord que caldria regular que els vianants poguessin creuar per aquí, però no era aquest el tema del post oi?

 8. si que era aquest el tema del post. Es titula “creuar el carrer” i la primera frase parla d’ilustrar la vida del vianant.

  el vermell del terra segueix el carril bici, però no per això està ben fet. N’estic cansat d’això de “és que a Europa ho fan així”, i a més rellisca. I a més el vermell serveix per indicar perill. L’Hereu està creant un bunyol de solucions mal pensades una sobre l’altra.

  El que s’hauria de fer políticament en aquest encreuament és donar prioritat als vianants. Però com que l’Hereu llegeix als diaris que mediàticament fan més soroll les bicicletes, agafa i complica encara més la vida als vianants que, en aquest tros, hauran de vigilar les bicicletes que venen en ambdues direccions, i quan ho hagin superat sense molestar-les (perquè si el vianant molesta la bicicleta aquesta s’enfadarà perquè està senyalitzat en vermell que aquell espai és per bicis), si sobreviu llavors es troba els cotxes al mig.

  Políticament està pensat amb el cul i per això en té la culpa l’Hereu, que és un imbècil.

 9. En aquest passeig hi hauria d’haver continuïtat, per tant és lògic que hi ha d’haver un pas de vianants i donar prioritat als vianants.

  Jo també estic en contra d’aquesta nova política de senyalització de carrils bici, hem passat de que 4 punts blancs pintats a terra representaven un carril bici i ningú ho sabia a senyalitzarlos com si fossin residus radioactius, no se com dir-ho, pero es exagerat aquells quadres blancs i negres en els encreuaments amb vianants o el terra vermell com si s’hagués de passar corrents (i cridant ja que hi som), a part que al final el terra pintat acaba relliscant i molt.

 10. L’Hereu és un imbecil, amb això hi estem tots d’acord.

  A mi que els carrils bici siguin d’un color diferent em sembla bé.
  Al País Vasc, els carrils bici es diuen “Bidegorri”, que la traducció literal és “Vermellcami”, doncs els carrils bici allí històricament sempre han estat vermells. I no és que siguin pintats de vermell, sinó que l’asfalt és de material vermell (no sé sí m’explico), i per tant no patinen, doncs allí plou molt i en saben d’això i d’anar en bici. Aupa Euskaltel!!
  Aquest estiu vaig estar a Copenhagen amb la bici i els carrils bici, a les cruïlles eren tots blaus. Era molt més fàcil per circular per tothom, bicis i cotxes. Però a Copenhagen l’alcalde circula amb bici de veritat, no com l’imbecil de l’Hereu.

  M’he desviat una mica del tema, no…?
  🙂

 11. A veure, els carrils bici vermells i recent fets no rellisquen, però quan passa el temps perden aquest vermell tan maco i s’han de arreglar, aleshores els pinten, i es aquí quan rellisquen que dona gust.

  No estem ni a copenhagen ni a Euskal Herria, i de fet no, dels nostres polítics gaire bé ningú no circula en bici, crec que l’unic que ho fa a l’estat espanyol és un diputat del PP… toma ya! xD

 12. Pingback: nunca nueve » carril bici vermell, de mort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *