last.fm ara si que cal pagar

Un mes després del que ells havien pensat, Last.fm ha passat a ser de pagament.

I tal com també van anunciar, han apujat els preus a 3£ (3,3€), 3$ (2,27€) o 3€.

Jo vaig recomanar pagar 1,5£ (1,6€) abans del canvi.

Hi ha qui intenta fer servir proxies per escoltar-lo gratis, però em sembla que no acaba de funcionar prou transparent com voldríem.

Ara només haig de recordar la contrassenya per escoltar música des de tot arreu 🙂

Sinó, igual que els marroquins travessen l’Estret en busca d’un món millor, també podeu travessar la Mànega (traduït pels españols com “la Mancha”, llestos que són oi?) per anar a Uk o per terra cap a Alemanya, o directament descobrir nord-amèrica.

6 thoughts on “last.fm ara si que cal pagar

 1. Jo sóc la que fa servir proxies 😛

  Ara faig servir el Spotify quan vull escoltar algun grup/cançó/disc concret (em fot la publicitat tant visual com sonora, però la puc obviar), però segueixo amb el last.fm quan vull aleatorietat (i tinc paciència per canviar de proxy cada 4/5 cançons).

 2. mei, jo sóc una ignorant analfabeta en informàtica i llegint el que dius (i ha dit en mai9 al post) m’ha sobrevingut un dubte doble: què és un proxy i per què s’ha de canviar cada quatre o cinc cançons?

 3. Aviam si em sé explicar…

  Un proxy és un intermediari entre tu i el last.fm, de manera que el last.fm no “veu” la teva IP (que indica que ets d’un territori on s’ha de pagar) sinó la del proxy. S’ha de canviar tot sovint perquè són inestables i peten. Existeixen webs amb llistes de proxies, per exemple: http://www.xroxy.com/proxy-country-US.htm

  Per configurar-los al last.fm, has d’anar a Extras->Opciones->Conexión, marcar Manual i introduir el host i port d’un dels proxies. Fas Aceptar, creues els dits, i si no funciona prova amb un altre proxy de la llista.

  Espero haver ajudat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *