HPM-88 review

Companys, esteu a punt de llegir una primícia als internets. Com a mínim el Google no ha sabut trobar-me cap article comentant els auriculars earplugs Sony Ericsson HPM-88.

Els vaig provar dues horetes ahir al vespre, però ja em veig en condicions de comentar-los.

El més proper a una persona viva comentant els auriculars és això, la resta són màquines de copiar retalls de premsa.

Què necessites per comprar aquests auriculars?
– Que escoltis música amb un mòbil Sony Ericsson.
– Voler-te gastar 61€ en uns auriculars.
– Que et molesti el soroll ambiental (i en tinguis).

IMG_1103

Els HPM-88 són els de dalt a l’esquerra, al costat els HPM-75 (vinguts amb el Sony Ericsson W810), i a sota els HPM-62 que venien amb el telèfon Sony Ericsson C702). Aquests són tan, però tan dolents que els haurien d’ilegalitzar. 👿

Aquí tenim fotos en detall de cada part de l’auricular. Com veieu, en el HPM-88 tot és una mica més gran.

IMG_1099

IMG_1100

IMG_1101

La pregunta és si canceŀla el soroll. Primer ho vaig provar amb algú que em parlés al costat. I tot i que jo vaig notar un bonic efecte placebo, la veritat és que no es notava cap canvi.

El que passa és que els auriculars no estan pensats per eliminar la conversa del veí, estan pensats per eliminar el soroll ambiental. Quan ho vaig notar és al gimnàs. Allà hi ha una remor de fons a la que sovint t’acostumes. I quan actives el Noise Cancelling desapareix aquest tipus de soroll. Malauradament no elimina el fil musical. 😐

La sensació em va recordar com si estigués en una cambra acústica. Aquelles on les parets estan plenes de porexpan. És com si s’eliminés l’eco.

Valia la pena comprar-los? Si sovint escoltes música en ambients sorollosos, crec que sí. El que passa és que en la meva vida, això no passa tan, tan, tan sovint.

El producte en sí és bastant especial. Deu ser l’únic auricular que cancela soroll i serveix de mans lliure amb el mòbil. I per cancelar el soroll agafa electricitat del mòbil (té un pin extra en el connector).

Aprofito per explicar que “cancelar el soroll” vol dir que si hi ha un soroll de tipus +3, l’auricular genera un anti-soroll de tipus -3 i al contrarestar-se es cancelen. D’aquí el nom.

Que les coses estiguin ben pensades és una cosa que jo valoro molt, perquè el que intentaré no fer és anar pel món amb un mòbil, un reproductor d’mp3 i uns auriculars que cancelin soroll. Les tres coses per separat, les tres amb les seves tres bateries. 😡

Repeteixo, valien la pena? Segurament no. La gent normal quan hi ha soroll, s’aguanta. Però és que jo sóc raonablement anti-sistema.

Un comentari més: a nivell de soroll ambiental hi ha molt més canvi de passar dels HPM-62 als HPM-75 perquè aquests se’t posen a dins el forat de l’orella i bloquegen el soroll.

Quan compreu auriculars Sony Ericsson, aneu en compte amb els accessoris pirata. Aquests són pirata. Aquests no. Els podeu comprar pirates i també sereu feliços. Però jo compraria els originals. Aquest seria un altre argument, perquè els HPM-77 valen 44€ i els HPM-88 cancelen soroll i només valen 17€ més.

9 thoughts on “HPM-88 review

 1. Ja em semblava que no s’entendria, però he preferit ser escuet i no explicar que, segons sembla, normalment els auriculars que cancelen soroll necessiten bateria pròpia.

  (per cert, a veure si em dius com és “escuet” perquè ni jo ni el corrector del firefox ho hem sabut)

 2. Els trobo una mica carots, però he de dir que la idea de cancel·lar el soroll ambiental la trobo genial. Jo acostumo a escoltar música al tren i al metro, i a primera hora del matí sí que hi ha un silenci sepulcral perquè la gent està més adormida que una altra cosa, però la resta del dia és ensordidor. Apart, no m’agrada posar el volum de la música excessivament alt, però és que m’obliguen si vull sentir alguna cosa.

  Llavors, si aquests auriculars cancel·len aquests sorolls, podrien permetre escoltar la música a un volum més baix del que ens posaríem normalment, cosa que milloraria la nostra salut auditiva. Per tant demano que els auriculars amb aquesta tecnologia vinguin subvencionats per algun organisme oficial, per la salut auditiva general. 😉

 3. si algun dia coincidim al tren te’ls deixo provar a veure si compleixen les teves expectatives. 🙂

  són carots, però aquesta tecnologia és carota. Vull dir que en aquest cas no són cars perquè Sony sigui car sinó pel que són.

  en el meu cas, no m’he pogut resistir a comprar-los perquè encaixaven perfectament amb les meves necessitats. Vull dir que no m’hauria comprat cap altres auriculars amb cancelació de soroll si no fossin pel mòbil i pel mòbil que faig servir. I en general també em desagrada bastant els sorolls.

 4. Pingback: nunca nueve » Hospital de Sant Pau – L’Oliva

 5. Pingback: nunca nueve » valoració a posteriori de 3 altaveus

 6. Pingback: nunca nueve » fake HPM-88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *