visió de la democràcia a Catalunya

Ahir al vespre vaig tenir una visió de la democràcia a Catalunya, o de la política dels catalans, directament.

La idea és que la democràcia en la política catalana està en què coi hi passa dins de CiU.

De la mateixa manera que Catalunya dins el Estado Español resistim com podem, els de CiU resisteixen com poden i tiren endavant decidint les coses amb ells i sabent que són ells els que els toca fer-ho perquè tampoc hi ha ningú més.

CiU no és una opció política. CiU són “ells”, no en el sentit que siguin sectaris i jo me’ls miri des de de fora, sinó en el sentit de l’oceà Atlàntic: què és l’oceà Atlàntic? No cal dir res. Està allà al mig palplantat i no cal ni plantejar-s’ho. Ningú li dóna legitimitat democràtica a un oceà, senzillament està allà al mig, i s’alimenta dels rius amb tota naturalitat.

On hi ha política catalana és a dins de CiU. A fora hi ha gent que fa coses.

CiU és com La Caixa. Què és La Caixa? La Caixa és una cosa molt gran amb unes característiques diferents i funcionaments interns diferents del que s’espera que sigui pel que aparentment és: una empresa.

Els catalans som així. Un partit polític que no és un partit polític. Un banc que no és un banc. Un club que no és un club. Un país que no és un país.

I ens agrada ser com som.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *