L’Hereu és imbècil, part VI: cotxes a la vorera

DSC00659

Aquesta escena està desapareixent a la ciutat. Un cotxe es posa sobre la vorera per descarregar. Veiem com aprofita un racó de la vorera on els de l’ajuntament no han posat pals. Si algú de l’Ajuntament ho veu: deixeu-los viure, no els mateu.

IMG_0452

Aquí tenim un altre carrer on l’ajuntament ha posat tants pals com li ha permès la seva baixa consciència.

Aquests pals serveixen perquè sigui quin sigui el motiu, l’espai dels vianants sigui sagrat, és impossible traspassar. Ni que vingui una ambulància. Són una barrera física a la que ens hem acostumat a viure.

L’Hereu és imbècil de posar tants pals. No és que n’hagi de posar menys. És que no hi haurien de ser. “És que sinó els cotxes es pugen sobre la vorera!”. Doncs potser hauria de ser de mirades més amples i no ser un puto fatxa estricte dels collons.

És que potser l’Hereu hauria d’estar al servei de les persones i no al servei de les voreres.

El problema de l’Hereu és pensar que qui s’atreveix a envair la vorera comet un acte molt pitjor que el pecat (perquè els pecats es perdonen i l’ajuntament no perdona res). El problema de l’Hereu és pensar que s’ha d’impedir de totes totes que la gent pugui fer les coses mal fetes.

Perquè posar-se sobre la vorera està mal fet, oi? Doncs farem que sigui impossible. Farem que la gent faci les coses ben fetes per collons. L’Hereu ens ensenyarà com es fan les coses ben fetes. Els ciutadans som uns incivilitzats amb capacitat zero per decidir si el que fem és correcte o no.

Jo mateix vaig veure, en aquesta segona foto, un cotxe haver-se de parar al mig del carrer per baixar i descarregar dues persones grans i les seves dues maletes petites. Resultat? Van bloquejar el carrer. Mira que és ample el carrer i l’Hereu ha aconseguit la immobilització total.

I jo mateix he vist com una escola de cinema es dediquen a moure contenidors i motos per habilitar la zona per poder carregar i descarregar objectes cinematogràfics d’una furgoneta.

Hereu, moltes fotos amb el Woody Allen, però aconsegueixes putejar a tothom, eh!

A l’Hereu i el seu petit comitè d’assessors de mentalitat i mobilitat reduïda els deu semblar que posar pals a totes les voreres és l’única solució al mal terrible de veure un cotxe que gosa sobreposar-se a la vorera amb total impunitat.

Segur que han fet estudis i l’única solució que han trobat és emmurallar les voreres per protegir-les dels atacs automobilístics.

IMG_0533

Aquesta és una foto d’un carrer del centre que acaben de remodelar. Abans era un carrer normal, ara l’han “pacificat” i ens trobem amb el mateix: cap cotxe podrà aparcar, pals per tot arreu, si et vols aturar a descarregar gent ja no deixaràs passar a ningú.

El que jo faria:

Treure tots, absolutament tots els pals. Sé que no es poden treure tots els pals, però penso que hauríem de mirar de fer-ho.

*

Els pals s’han de treure, i observar què fa la gent. Per què es posen a sobre la vorera? S’hi posen perquè a algun lloc han de deixar el cotxe? Doncs pensem el problema original. Som una societat o som una empresa on els caps prohibeixen fer coses als subordinats?

L’Hereu té un càrrec polític o és un iluminat que un dia es lleva pel matí i diu: “estaria molt bé caminar pel carrer i no veure cotxes aparcats. Mira, ho arreglarem posant pals a totes les voreres. I els que reparteixen bombones de butano que es fotin, la gent ja es passarà a la vitroceràmica”.

Però segur que no va pensar això últim. Perquè l’Hereu no arriba a pensar en casos concrets de la vida dels ciutadans. Ell va fent segons quatre idees simples que semblen correctes. I la gent que es foti.

8 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part VI: cotxes a la vorera

 1. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part VII: lleis anti-natura

 2. Jo crec que es sobretot pels que van en cadira de rodes, per altra banda hi ha llocs on els pals els demanen els propis veïns.
  Aqui a la esquerra abans estava sense pals com a la foto i els veins cansats dels cotxes, no aturats un moment sino aparcats sobre la vorera, van demanar pals.

 3. Jo no he anat mai per aquest carrer, però passejant-me amunt i avall amb el Google, veig i intueixo que abans es podia aparcar a tot el carrer i que just on tu enllaces han fet les voreres més amples i ja no es pot aparcar. Més enrera es veu com s’hi aparcava.

  I al final del carrer veus una ampla zona per vianants i dos cotxes aparcats aprofitant uns esbarzers i el poc espai buit que hi sobra. En aquest enllaç veig clarament que l’ajuntament podia aprofitar aquell tros tan ample de vorera per deixar aparcar dos o tres cotxes, però enlloc d’això hi fan una vorera que queda molt bé, però no crec que serveixi per gaire. En aquell enllaç es veu ben clar que l’ajuntament no pensa en els cotxes i els conductors els han de deixar a qualsevol lloc.

  La impressió que m’emporto després de passejar-hi amb el Google és que l’Hereu ha volgut fer les coses a cop de manual (“fer les voreres més amples és bo”) i es prescindeix de la realitat en què es viu: la gent ha de deixar el cotxe algun lloc. I més quan aquell carrer està on està i segurament tothom s’hi mou en cotxe. Segurament tothom té pàrquing també, o potser no. Però veure un carrer tan llarg i els cotxes aparcats als esbarzers a mi em fa pensar que qui està fent les coses malament és l’ajuntament.

  Com dic a la part VII, l’ajuntament ens ensenya que podem deixar el cotxe allà on puguem perquè ells ja posaran pals allà on no volguem que ens posem.

  I per això abans aparcaven a sobre la vorera. Què fan ara els conductors? Es foten.

  Jo, ni hi visc ni hi he passat mai per allà, però em sembla que faria més profit als veïns poder aparcar que no pas les dues super-voreres que han fet.

 4. Hola:

  Perdona que et pegue la vara, però com que també em preocupa això de la «mobilitat» ciutadana, m’interessa el teu plantejament sobre els pals (i altres objectes) que es posen damunt de les voreres per a impedir que els cotxes hi accedixquen, però que es convertixen en un martiri per als vianants.

  Pense que no n’hi haurien d’haver i que s’ha de gestionar millor tant la possibilitat d’accedir als llocs sense cotxe com la d’aparcar en llocs adients i localitzables.

  En València –no sé si és el cas de Barcelona–, les voreres són uns espais que l’ajuntament aprofita per a tota mena de senyalitzacions i mobiliari i que, si hi caben i no n’hi ha vehicles aparcats, servix també perquè hi transiten (o s’hi refugien) en peu de guerra bicicletes i vianants.

  Això sí, quan algú aparca un cotxe damunt la vorera entre les jardineres que teòricament li ho havien d’impedir i els vianants ja no caben ni per dalt ni per baix, doncs, l’altre dia passaven els vehicles de policia i no n’hi va parar cap per a resoldre res. Tot correcte, mentres no n’hi haja un embús.

 5. bah… no em pegues cap vara 🙂

  a Barcelona, últimament els polícies només serveixen per posar multes a les zones verdes i blaves.

  I tal com es veu en aquesta foto, també aprofiten les voreres per posar-hi tot el que els passa pel cap.

 6. I algú ha pensat amb la contundència dels pals en cas d’accident de moto o bicicleta (tan sols una mala patinada) o si per desgràcia s’atropellés algun vianant, aquest tindria doble impacte amb el vehicle, el pal i el terra, rectifico, triple.
  Ja no sols hem de patis per les pintures del paviment i les tapes de les clavagueres, ara els pals!
  Visca la sensibilitat vers les dues rodes i les persones!

 7. No estic d’acord amb els pals, penso que contra menys “impediments” tingui el carrer millor, però jo conec els carrers de la primera i segona foto i s’ha de reconèixer q sempre estaven plens de cotxes, no hi havia lloc per aparcar però ja s’ho feien per trobar-ho i si passes amb un carro d’anar a comprar, un cotxet de nen o una cadira de rodes en molts casos havies de baixar de la vorera i anar per la calçada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *