L’Hereu és imbècil, part IX: la gespa que no vol viure

A aquestes altures molts sabreu que l’Hereu és imbècil i que fa lleis anti-natura.

Avui veurem que no només ell va contra la naturalesa de les coses (i dels homes) sinó que la natura també va en contra d’ell.

El Déu de la Gespa demana a crits que algú faci fora l’Hereu.

IMG_0680

Com s’entén sinó que la gespa creixi just allà on l’Hereu i els seus comparses han decidit que no havia de créixer, i no creixi allà on ells volien que creixés?

També té una explicació racional: han dissenyat malament la plaça: està tota plena d’asfalt, adoquins i pals. I unes dunes amb gespa perquè fa uns anys els de Gràcia es queixaven de falta de verd.

IMG_0558

Aquesta és la pinta del desert de gespa, tota morta.

La foto de dalt és del 12 de Març. La següent és del 2 de Gener:

IMG_0113

En DOS mesos, ha desaparegut tot. Quants diners es va gastar l’ajuntament en repoblar la gespa? Quants en fer la plaça mal feta ja des del principi?

Aquestes valles enormes per protegir una gespa s’hi van estar un temps ben bo fent que la plaça no semblés una plaça sinó, també, un camp de batalla.

Tinc una altra foto del Setembre 2008 on les dunes de gespa també estan vallades. I no voldria equivocar-me però potser van passar-se els tres mesos vallades. 😯 (és bastant més que probable que fos així)

IMG_0574

Hereu, què costa posar quatre arbustos que no es moren mai? I a més no són una simple capa de verd a sobre el terra sinó que omplen l’espai.

[editat el 5 d’Abril 2009] una notícia d’un parc que no agrada als veïns. Una altra sobre els veïns que no els agrada Lesseps.

7 thoughts on “L’Hereu és imbècil, part IX: la gespa que no vol viure

 1. jo tampoc entenc la mania de posar gespa a tot arreu quan al mediterrani la gespa no ens és autòctona (senyal que no és lloc adequat per tenir-la ja que no plou amb la regularitat que ho demana aquesta herbeta). Al meu parer haurien de posar arbres, arbustos i plantes pròpies, ja que estan habituades al nostre clima i aguanten més.

  Però nosaltres som uns ignorants que necessitem experts que ens guïin.

 2. Home, a mi Pl. Maragall m’agrada. Això sí, jo a la gespa tampoc no li veig el què, és inútil, és lletja, és incòmoda, i costa l’hòstia mantenir-la. En aquesta plaça té el sentit de delimitar les diferents franges concèntriques sense trencar les visuals, i a més continuar per la part on s’està fent el metro per tal de donar unitat als dos costats més enllà d’haver salvat el pas de Maragall amb aquella mena de “pantalles”. Però podria ser gespa com podria ser qualsevol altra cosa.

  Les lloses sí que estan dissenyades per portar gespa, i com que la protegeixen doncs hi creix. Hi ha uns quants models de paviments similars, per exemple el Link i el Redes (tots tenen noms així de cool). Personalment trobo que la idea de fer transitable la gespa ja està bé, però que se solen usar d’una manera bastant merda. Un ús bastant creatiu és a l’estació de l’Autònoma, a la part “nova”. Hi ha un desnivell residual cobert amb un paviment d’aquests, fent el pendent transitable per poder accedir a la maquinària que hi ha al costat, però prou incòmode com per fer-hi el garrulo/seure-hi/etc. Ara, sens dubte, el PITJOR exemple que he vist és a la Pl. Europa d’Hospitalet, concretament al pas sobre la sortida de la B-nosequants: les llambordes estan tan espaiades que t’hi cap el peu (i gasto un 47). Déu n’hi do.

 3. Estic d’acord que s’abusa de la gespa, requereix molta aigua pel nostre clima i sembla que si no es fa servir “no hi ha verd”, bé, tenim mil plantes i maneres de substituir-la. Ara la ultima foto no em sembla un exemple de zona verda maca xD

  A part a la plaça Maragall van plantar diversos arbres, entre ells unes oliveres centenàries i es van assecar… quan les planten ràpidament, fora de temporada per poder-ho inaugurar quan a ells els hi convé i després ho abandonen no hi ha gaires possibilitats de que la cosa funcioni, i com aquesta mil coses.

 4. ie komori, a mi no m’agrada la plaça maragall. Això de la gespa concèntrica i de no trencar les visuals em semblen els motius dels Arquitectes per fer les coses inhabitables als ciutadans.

  La gespa en la llosa també em sembla molt bé i molt ben enginyada si tens al cap el disseny i aquestes coses, però què passa quan l’únic lloc on creix la gespa és allà on els vianants hem de caminar?

  joancg, l’última foto no serà la millor de les zones verdes, però jo la prefereixo a la caca que han fet a la plaça Maragall.

  greips, tot d’acord 🙂

 5. Bé, abans de llegir qualsevol opinió meva sobre espais públics és important saber que no només m’agrada sinó que m’encanta Lesseps…

 6. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part XLVI: divertim-nos a la valla-mòbil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *