parlem de La Caixa

Independentment (sempre independentment) de si us agrada La Caixa o no, voldria comentar un producte interessant que he trobat recentment.

Suposem que tens un compte corrent i una targeta a La Caixa. Llavors ells sota el nom “Estalvia el Canvi” s’ofereixen a ingressar en un compte corrent (remunerat al 6% TAE), la diferència entre el que realment pagues amb la targeta i l’arrodoniment a múltiples de cinc.

Així doncs, si pagues 231€ per una caixa d’ostres, 4€ sortiran del teu compte corrent per parar a aquell altre compte corrent, d’on pots treure els diners sempre que vulguis però no en pots posar.

Aquest producte té dues avantatges: el més evident és el 6% TAE, i el segon és que vas estalviant diners en progressió aritmètica a com te’ls gastes.

Això seria “enginyeria financera” a petita escala. Si voleu saber com es fa a gran escala, vegeu què fa Ikea.

Si voleu tenir diners algun dia, crec que aquestes petites coses són necessàries. L’altre camí és enlloc d’estalviar poc a poc, gastar poc a poc en loteria. Però no us ho recomano.

La veritat és que no sé si aquest producte és interessant, només que fins ara no el coneixia però em resulta interessant.

També he sentit que algú es queixa que la pàgina web de La Caixa triga un poc a carregar-se. Això es pot evitar si aneu a liniaoberta.com enlloc de lacaixa.cat.

L’accés a la pàgina menys embrutada seria aquest, i és el resultat d’anar a liniaoberta.com i activar el bookmarklet formget i veure l’adreça on et porta quan cliques ‘català’. També es pot fer que recordi el teu login, però això ja ho vaig explicar 😉

I l’última cosa interessant que us puc recomanar si en sou clients és activar l’extracte de les targetes de crèdit en format Excel, generat mensualment de forma automàtica.

Resum del que he dit:

estalvia el canvi
accés directe a la web
extractes de la targeta en Excel

2 thoughts on “parlem de La Caixa

  1. Estalvia el canvi pot ser interessant si només fas compres “grans”.

    Personalment utilitzo molt la targeta, tan per compres “grans” com petites, a final de mes faig forces operacions de pocs euros (peatges de 1,30€, pàrquings <3€,…) i m’acabaria resultant més un problema que una avantatge. Per al meu cas seria més interessant potser múltiples de 2.
    Soc una persona disciplinada en l’aspecte de l’estalvi, tot i que un 6% TAE no esta gens malament.

  2. home, tu ho has dit, un 6% no està gens malament, així que per ara, endevant els canvis estalviats arrodonint a múltiples de cinc 🙂 Ja et diré més endavant si tanta arrodonimenta no desequilibra 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *