MrBabyMan, el primer, i el digg

Why Digg’s MrBabyMan is the king of all social media. – By Farhad Manjoo – Slate Magazine
How does MrBabyMan get so many stories to Digg’s front page? The short answer is that every morning, afternoon, and evening, he checks a long list of blogs and news sites for Digg-worthy stuff. He shoots for adding between 10 to 20 new links to Digg every day, a harvest that requires about four to five hours of Web surfing. (As a film editor, Sorcini is often waiting for computers to process his work, so he’s got lots of spare time to check the Web.)

M’ha semblat interessant llegir aquest article sobre MrBabyMan, un dels top users a digg.

Interessant també una conversa que vaig tenir amb un amic que deia que facebooks, youtubes, diggs i altres webs cabdals d’internet, n’eren perquè havien estat les primeres. I jo li deia que no. Si triomfaven era perquè feien les coses bé. I què vol dir això? Ah, no se sap.

Per fer un paralelisme, MrBabyMan diu: “I’ll look at an RSS list of stories, and I can instinctively tell which ones have the best shot at hitting the front page.”

I què sap fer? Sap transformar un titular periodístic com “We’re not the bad guys: Google Earth boss” en “Google Earth: Don’t blame us for terrorist attacks.

Un cas que vaig veure créixer, desenvolupar i acabar va ser el de Google Video contra YouTube. Si el que volies era veure vídeos, objectivament Google Video era millor. L’espai de pantalla per veure el vídeo era més gran i s’ajustava a la mida del navegador, els vídeos no estaven limitats a deu minuts, i te’ls podies baixar. Quants avantatges tenia Google Video sobre YouTube, oi? Si l’objectiu de les webs és veure vídeos i els avantatges són per veure vídeos! 😯

El secret està en la massa.

The REAL Reason why Google Bought YouTube

A mi m’agrada dir que va per milímetres. M’agrada pensar que la diferència està entre posar un enllaç allà o no posar-lo. Perquè posar-lo o no depèn del que tu tinguis al cap.

Una cosa que li deia a l’amic és que les webs que citava, no és que fossin les primeres, és que són les que ell coneix perquè han tirat endavant i les ha arribat a conèixer. I les ha conegut com a úniques perquè a internet no necessites dues eines per fer el mateix. En aquest sentit, segur que hi ha gent que coneix YouTube i no coneix Google Video. (m’encanta tenir raó :mrgreen: )

I també m’oposo a la idea de “ser els primers” com a vàlida per principis. No em crec que ningú de la humanitat no hagi pensat en veure vídeos fins que aquell trio hi van pensar.

I també m’hi oposo per principis perquè és una idea molt de la bombolla tecnològica. És com si em diguessin “volem fer una web per enviar emails”. I jo digués “ah no, això no ho podem fer perquè ja ho ha fet algú altre”.

Si voleu seguir llegint sobre el tema, podeu seguir aquí, on dic el mateix, però mirant el cas concret de La Tafanera i digg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *