fora els carrils bici

Com a ciutadà de Barcelona que gaudeix del Bicing amb tota plenitud (109 hores pedalant els últims 12 mesos), haig de dir que n’estic fins a la punta del capullo dels carrils bici.

Seguidament exposaré els motius de tal insatisfacció:

Tractarem inicialment els carrils bici a la Meridiana. Com que sé que tinc molts lectors de més amunt la Diagonal, dir-vos que la Meridiana és per on passeu a tota llet quan aneu a la Cerdanya. Jordi Hereu, malgrat ser socialista també viu allà i poder per això no sap res del que pugui passar fora de les quatre parets on viu.

Primer començaré queixant-me, i al final donaré la solució que posaré en pràctica si em voteu a les pròximes eleccions municipals 😛

IMG_0433

Fixem-nos aquí. Tenim un carril bici que fa una giragonsa perquè malgrat que els urbanistes de l’ajuntament havien pensat fer el carril bici a la vorera, resulta que algú altre havia pensat posar-hi una parada d’autobusos.

Si ens hi fixem veurem com abans, el carril bici seguia recte, però segurament després de llargues deliberacions urbanístiques i de mobilitat, la millor solució que van trobar per tal que els ciclistes no es sentissin amb dret d’atropellar a qui esperava l’autobús, va ser fer fer-los girar.

Apreciarem també que hi ha un banc per seure. Com s’ho fan els vianants per atravessar les línies contínues? Amb valentia segurament. Però fixem-nos també que si t’assentes creuant les cames ja estàs envaint mig carril bici.

Francament, jo amb això ja en tindria prou per tancar al Castell de Montjuïc a tothom que hagi tingut res a veure amb els carrils bici. Però seguiré.

IMG_0434

Aquest seria un altre exemple de parada d’autobús amb giragonsa anti-atropellament, i tauler d’escacs inclòs per si algú encara no se n’ha adonat que la seva vida corre perill.

IMG_0435

Encara que sembli mentida, uns metres més endavant, els de l’Ajuntament han decidit que aquí no cal fer giragonsa. Veiem a la foto uns ciutadans manifestant-se en contra alguna cosa. El carril bici? El tauler d’escacs? L’alcalde Hereu? La falta de giragonsa?

Observem també a la part dreta de la foto, uns veïns del barri, tranquilament assentats sense el temor de tenir un carril bici just al nas com a la primera foto.

IMG_0436

La següent foto és un pas de vianants. Fixem-nos que els vianants cívics només tenen un metre i mig per passar entremig dels dos carrils bici pintats de vermell. Mira que és gran la Meridiana eh! De veritat que jo no sé què pensen a l’Ajuntament.

IMG_0437

En aquesta foto també veiem gent assentada envaint el carril bici. La culpa no és de la gent, ni tampoc del ciclista. De fet, quan jo hi passo, vaig per la calçada i deixo en pau els pobres vianants víctimes d’un Ajuntament incompetent. Per cert, l’altre dia em va perseguir i escridassar una furgoneta que no li semblava bé que circulés al seu costat.

IMG_0438

I aquesta és la foto final, resum de totes les incompetència, suma de totes les burocràcies i principis de mobilitat mal pensats.

Veiem que pel pas de vianants no poden creuar més de dues persones de costat. Veiem a la foto que la Meridiana té 3 carrils de cotxes per costat i una amplíssima rambla al mig.

Veiem també com els ciclistes hem de girar amb relativa bruscatat per tal de seguir el carril bici. Veiem que hem d’esquivar una paparera i els vianants que creuen a tocar.

I veiem un cotxe que senzillament “va recte”.

Molt bé, ja hem acabat.

Ara donaré les solucions:

Per on han de circular les bicicletes: les bicicletes han de circular per la calçada!!! A la merda els carrils bici que només putegen als vianants i ciclistes. Deixem de protegir els cotxes i putejem-los una mica carai!

Les bicicletes hem d’anar per la calçada i particularment jo no em sento gens malament si ocupo tot el carril. Si et passa un cotxe a 40km/h pel costat, millor que ho faci per un altre carril. Si intenta aprofitar que la bici ocupa poc espai poden acabar afectant la teva conducció i a més, ells no ho noten, però genera molta inseguretat en el ciclista.

Que les bicicletes circulem més lentament que un cotxe? Bé, en termes globals no ho sé, però si que és veritat que els cotxes són els reis en accelerar i frenar. Si ells no poden accelerar perquè tenen una bicicleta davant que pensin que jo haig de frenar quan ells estan aturats en el semàfor ocupant l’espai que ocupen cinc bicicletes.

Una recomanació als que viuen a la zona guai de Barcelona: no deixeu que Jordi Hereu toqui la Diagonal, farà un desastre.

8 thoughts on “fora els carrils bici

 1. Ha! Jo visc una mica més amunt de la primera foto, a la cantonada amb Navas. És realment demencial, i perillós, perquè a més tot sovint hi ha cotxes (més a l’altra vorera, anant cap a l’Hipercor), ciclistes en contrasentit, gent… i no els veus. Jo en passo olímpicament, i a sobre hi ha xulillos que tenen els collons d’assenyalar-me el carril bici…!

  Un altre detall criminal d’aquest carril bici és el punt on passa al carril central, a la cantonada amb Aragó. És bastant difícil passar des d’Aragó al passeig central, ja que la cantonada és molt estreta i el pas es congestiona molt.

  En canvi, després de Glòries el carril de la Meridiana és molt bo, fins a la cantonada amb Marina que fot un pet i desapareix de cop, però res greu.

 2. Pingback: nunca nueve » L’Hereu és imbècil, part V: cotxes en carrers de residencials

 3. A veure si algú té resposta al meu dubte…
  Anava per carril bici de Prim quan, al mig del carril em trobo un cotxe aparcat, vaig intentar sortir del carril bici, els cotxes estan fet de matèria i això comporta que són impenetrables, i em vaig donar una torta per que em vaig menjar els pibots de goma per segregar el carril.
  De bar va sortir el propietari, jo cabrejat li vaig per que aparcava al carril bici, resposta:

  A partir de las 20:00 es pot apacar allí…

  És cert? cal dir que no era l’únic cotxe aparcar.

 4. Pingback: nunca nueve » carril bici vermell, de mort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *