BitTorrent > eMule

El BitTorrent és molt millor que l’eMule. I quan dic que és millor no vull dir que sigui millor per mi, sinó millor pels que pugen i pels que volen baixar-se fitxers.

Ja n’he parlat, però ho tornaré a fer.

L’eMule és una granja de fitxers que compateixes, i tothom que vulgui algo que faci una cua immensa.

En BitTorrent cada torrent que està actiu, puja i baixa continuament.

Jo m’he trobat a l’eMule amb molts fitxers que *abans* me’ls podia baixar, però tants dies fent cua, al final el fitxer ha desaparegut.

Això a BitTorrent no passa. O pot passar, però hi ha dues diferències: primer que l’intercanvi del fitxer és continu, i això dóna més possibilitats al fitxer de sobreviure. I segon, els participants en l’intercanvi saben en tot moment si el fitxer està complet a la xarxa. Així doncs, un sembrador (seed) sap en tot moment si ell és necessari perquè la resta d’usuaris es baixin el fitxer, o ja hi ha 5 còpies i per tant la seva desconnexió no afectarà la disponibilitat.

El fet que l’eMule comparteixi automàticament tot el que et baixes ajuda encara més a organitzar unes cues immenses. En BitTorrent quan tens el fitxer, el pots desconnectar i dedicar els recursos a altres fitxers.

Moiri el Borbó l’eMule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *