autohotkey

AutoHotkey ha sortit a la BBC, i per això aprofito per posar-ho al bloc.

Jo vaig començar a fer servir el programa com si fossin uns drivers del ratolí. El quart botó per moure el cursor al menú d’inici, i ara amb el quart botó i el botó del mig tanco una finestra (enlloc de moure manualment el cursor al botó per tancar-la).

També faig servir això per moure les finestres sense haver de clicar-les des de la barra, i també això altre per fer scroll allà on estigui el cursor sense haver d’activar la finestra prèviament.

També el faig servir per avançar i retrocedir 10 segons en els programes 1by1 i GOM Player fent servir les tecles més i menys del teclat numèric. Aquest és el codi per si voleu iniciar-vos:

~NumpadADD::
IfWinExist ahk_class 1by1WndClass
{
ControlSend, ahk_parent, {Right}
}
IfWinExist ahk_class GomPlayer1.x
{
ControlSend, ahk_parent, {Right}
}
return

El que fa aquest codi és: cada cop que apretes la tecla “Més” del teclat numèric, mira si el programa 1by1 o el GOM Player també estan oberts, i si n’estan envia la tecla “cursor a la dreta” al programa. Tot això sense canviar de programa, i enviant, també, la tecla “Més” al programa on estiguis.

La funcionalitat és tan gran (bé, és gran però només per usuaris de Windows) que també el pots fer servir per clicar butons que estan deshabilitats. Per exemple, quan t’obliguen a acceptar llicències per continuar la instalació. Script que ho fa.

3 thoughts on “autohotkey

  1. El problema és quan t’acostumes tant a aquestes coses que se’t fa estrany fer servir un ordinador que no les té. Jo ja no sé navegar sense el Mouse Gestures pel Firefox!!

  2. Pingback: nunca nueve » AutoHotkey i les finestres Windows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *