Ramon Tremosa és Barack Obama

Ja heu llegit el títol, i per tant, poques introduccions puc fer. Però si dir que qualsevol coincidència amb la realitat és pura semblança. De fet, fa quatre dies deia que Obama seria españolista

Aquí no tenim primàries, així que la idea de veure com un outsider entra en política i corona l’etapa reina és impossible en ses nostres latituds. Així doncs farem veure que l’etapa de Barack Obama fent de senador equivaldria a l’activitat prepolítica del Ramon ja sigui en articles als diaris o promovent idees pels llocs.

També dic que s’assemblen en que Barack a USA recollia tots els sentiments latents i conceptes assumits però que ningú aconseguia embolcallar en un projecte polític que tingui sentit. Ramon Tremosa ho pot fer, o m’ho sembla llegint les seves paraules, ara que és polític.

En les paraules enllaçades també hi veig una força i una ilusió que Obama va saber fer ressonar en els americans.

La situació en que Obama entrava a la palestra era de desànim i impotència veient que ningú parava els peus als republicans. I aquí els catalans també tenim el desànim de veure com acumulem decepcions i ningú arregla res.

El Barack Obama va recollir vots de republicans sensats, i el Tremosa també pot fer això de recollir vots de gent sensata no convergent. De fet, per això diuen que l’han contractat.

Una altra semblança és que -sent polític- Obama seguia sense tenir un discurs de polític professional, i del poc que he sentit del Ramon, també ho va fent.

Una altra semblança és que Barack Obama va votar no a la guerra d’Iraq, i Tremosa ha votat no a l’Estatut i a la Constitució Europea. I els dos ho saben articular en el seu discurs. I encara una altra semblança: els dos eren minoritaris quan ho van fer. I als dos el temps els ha donat la raó.

Els demòcrates americans feia dues legislatures que es veien robades les eleccions. Tots sabem avui que, de fet, George W. Bush no va guanyar les primeres eleccions. I en les segones també hi ha coses poc clares (vaig llegir). En això també s’assemblen als de CiU que fa molts anys que haurien de manar, però per coses de la vida, no ho fan. I per més similituds, Ramon Tremosa diu que es presenta per acabar amb els tripartits. Si això no és un “Yes We Can” ja em direu què és.

Una altra similitud és que avui i des de fa una eternitat uns anys, els socialistes manen a tot arreu i tot ho controlen. Així estaven els republicans a USA abans d’Obama.

Parlant de “repúblicans” i “socialistes” costa més afinar les comparacions. Però els americans se sentien enganyats pels republicans, i els catalans fa anys que sentim que ens prenen el pèl, sobretot Zapatero, però Montilla amb el desenvolupament de l’Estatut jo diria que s’assembla molt a Bush i els progressos a Iraq.

Si Montilla és Bush, em sap greu, però Artur Mas és Hillary Clinton. Hillary fa anys que ronda el poder, però quan intenta arribar-hi, no pot. Fixem-nos que ara treballa en l’equip d’Obama. Aquí aquestes coses no les sabem fer, i si Jordi Pujol ens va deixar Artur Mas d’hereu, l’haurem d’aguantar durant quinze anys mínim. I no només això, sinó que Ramon Tremosa li haurà de servir servitud perquè ha estat ell qui l’ha escollit.

Em veig obligat a deixar d’escriure perquè això últim que he escrit és molt trist.

3 thoughts on “Ramon Tremosa és Barack Obama

  1. Interessant reflexió, sobretot per la última i pel fet de que un outsider pugui entrar el política.
    Compte però en ficar la salvació en CiU. Jo ara faig anar convergent com a insult… i és que la solució no és en l’arc parlamentari.

  2. jo no poso la salvació en CiU, sinó en Tremosa (que encara és més fort 😛 jeje)

    No, seriosament. Si seguim el paralelisme, el partit democrata no ha salvat USA, i Obama tampoc, però ha guanyat les eleccions (i a veure què fa).

  3. Pingback: nunca nueve » votarem l’Oriol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *