posant-vos al dia d’informàtica

Estar al dia d’informàtica és important per saber com i quan t’has de gastar els calers. Jo, per exemple, em vaig equivocar no comprant-me un Q6600 al setembre passat.

Han passat dues coses que m’interessen:

Dell Adamo. És un portàtil prim amb pantalla de 13,3. Jo imagino que la bateria durarà una hora i mitja, i espero que pesi un quilo. Té tres ports USB, un eSata i un DisplayPort. Serà car, jo diria entre 1500 i 1700€. Però serà infinitament millor que els netbooks que pesen un quilo i valen 400€*. Aquí hi ha fotos.

L’altra cosa que m’interessa és el AMD Phenom II. El millor resum (i els millors comentaris) són els de Slashdot: 45nm Phenom II Matches Core 2 Quad, Trails Core i7.

M’interessa perquè el pack cpu+mobo+ram, en Intel i7 val uns 700€, i amb aquesta CPU hauria de ser molt més barat. A principis de setembre 2008 amb la CPU d’Intel Q6600 el pack valia 280€. 🙁

I una tercera cosa informàtica però no rellevant per la informàtica és que Dell tancarà la “manufacturing plant” que té a Irlanda. Ho poso en anglès pel Ramon Tremosa que sovint ens explica que Catalunya ha de ser logística, i ara em sembla llegir que Irlanda serà menys logística.

Dell és la segona empresa en treballadors i el primer exportador d’Irlanda. S’ho emportarà a Polònia. I això és important perquè sovint a Catalunya ens hem mirat Irlanda positivament pel que fa a R+D. El que és important de saber és que quan a Dell (o altra hiper-empresa) li interessa marxar, marxa i punt.

I també serveix per fer callar els pesats anti-totxo. Com a mínim, aquí, les cases no se les emportarà ningú. I els catalans podrem fer allò que ens agrada tant d’acollir saharauis, palestins o altres pobles sense Estat que corren pel món. 😆

* El que vull dir és que entre gastar-me’n 400 o 1500, em gastaria els 1500, i si no pogués gastar-me els 1500 segurament tampoc me’n gastaria 400 per les cosetes aquelles de petita pantalla.

One thought on “posant-vos al dia d’informàtica

  1. Pingback: nunca nueve » dell adamo no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *