mentalitat de ric

El títol és enganyador. Si que parlaré de mentalitats. Si que parlaré de diners.

Algun cop que he anat a algun lloc ostentós, al sortir he sentit la frase “el lloc és tan luxós perquè després s’ho cobren amb nosaltres”.

I tot el que he de dir és que aquesta frase és errònia. No diré que sigui mentida. No és racional, i per tant no es pot argumentar en contra. També afirmo que són aquest tipus de frases les que separen a les persones en classes socials.

Potser com es veu millor és a la Índia. Bé, aquí també es veu prou bé, però és més fàcil mirar cap allà que mirar-se a un mateix.

Allà vaig anar a hotels barats i a un hotel ostentós. Ostentós perquè tenia aire condicionat i l’aixeta era d’aquestes que barregen aire amb l’aigua.

Podríem caure en explicar que l’aire condicionat l’ha de pagar el client i per això és més car. Aquesta explicació està molt bé. És molt veritat. Però no ens aporta cap coneixement. Com a mínim, no el que jo vull assenyalar. Em direu parcial? Precisament per veure-ho has de ser parcial. Has de dir: “a la merda amb aquella explicació”.

El tema és que si no tens l’interès, la sensibilitat, la vista, de valorar aire condicionat, llavors, no és que t’estalviïs els 20€, sinó que no els tindràs mai. Perquè si tu no pagaries per l’aire, si mai poses un hotel, tampoc n’hi posaràs.

Això també es veu amb els restaurants del meu barri que per deu euros et donen de menjar una trista escalopa quan podrien donar-te vedella bourguinyon.

I l’escalopa també ens hauria de servir per destruir l’altra mítica frase de “tens el que pagues”. Es comença pensant que els diners són indicatius de valor i t’acabes pensant que els rics són millors persones.

2 thoughts on “mentalitat de ric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *