hindús, musulmans, cristians i budistes

Hindús, musulmans, cristians i budistes. De tot això podrem trobar a l’Índia. I jo tinc la teoria que són diferents. Que els pots distingir des de fora. Sense pensar que això de la religió és un tema que cada u porta en la intimitat.

Els Hindús són el que més hi ha. Són bona gent, tranquils, servicials (de fer-te servei), serens (de serenitat contemplativa). Fa pinta que estan “aquí” per estar-hi. I ja està. Es reencarnarant, i etc etc. Per això és la religió més antiga.

Els musulmans són més esquerpes, de tracte més difícil. No em vaig relacionar amb gaires, la veritat.

Els cristians són més oberts, més desperts davant les coses. Són els que quan t’han vist (de turista) i parlat una mica, et pregunten si ets cristià. I -és curiós- però sí que hi ha un cert agermanament universal entre cristians. Iguals a ulls de Déu, que diuen.

I els budistes són ben curiosos. Tenen complicitat amb el món occidental. No sé com, però es nota que saben a què juguem els occidentals.

Els budistes són el que més em costa saber què escriure. Es nota que tenen més al cap la idea de grup. Aquests que saben què és la política. Són històricament una ‘evolució’ de l’hinduisme (un príncep hindú va fer el budisme). I mireu com són que a la porta d’un temple et posen un cartell que diu que allà hi viuen 400 monjos i viuen dels diners que donis a l’entrada. Anda si no la saben llarga.

Els de la Sagrada Família també viuen del que donen els turistes, però fent el mateix, és totalment diferent.

2 thoughts on “hindús, musulmans, cristians i budistes

  1. A Irlanda del Nord saben si ets catòlic i protestant només de veure’t a 100 metres de distància. I tenen un olfacte que detecta fins i tot en quin ritus estàs batejat, encara que ja no hi creguis. 6 persones diferents i desconegudes entre si em van dir que jo era catòlic, que encara que no fos practicant, era catòlic.
    No em preguntis com s’ho fan, perquè per la indumentària no serveix (cosa que es pot arribar a aplicar a alguna de les religions de l’India).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *